לצד אופטימיות רבה הנשקפת מעסקת וודסייד, אנליסטים בעולם משקפים גם סקפטיות זהירה בעקבות המצב הבטחוני והרגולטורי בישראל
אנליסטים בעולם: "וודסייד יכלה למצוא עסקאות טובות יותר, אך יקרות יותר"
הדיווחים על עסקת "וודסייד" ב"לוויתן" חובקי עולם. מרבית האנליסטים מתחומי אנרגיה סבורים כי בחירתה של החברה האוסטרלית בנתח של "לוויתן" הנה בחירה נבונה גם אם לא ברורה מאליה, בשל העובדה שהמצב הבטחוני והרגולטורי בישראל נחשב לבעייתי ובלתי צפוי.
ב"בלומברג" נרשמה תגובה מסקרנת מצד דיוויד לנוקס, אנליסט האנרגיה של "Fat Prophets" שקבע כי "לוודסייד היו אופציות להשקעות טובות יותר אך באותה מידה- יקרות יותר. המתנה הגדולה מגיעה באזורים בהן ניתן להפיק נפט ובאזורים אלו אין עתודות מובטחות לנפט. כמו כן, קיים הסיכון הביטחוני. אין הבטחה לשקט באזור הזה".
אחד החששות המובעים על ידי האנליסטים, כפי שאלו עולים מכתבה ב"מרקט ווטש" מבהירים כי חברות אנרגיה גדולות מהליגה הערבית עלולות להטיל סנקציות על חברות דוגמת "וודסייד" בעקבות שיתוף הפעולה עם שותפות "לוויתן". דבר זה עלול להרחיק משקיעים נוספים וכן לפגוע בחברה האוסטרלית.
"הרבה משתנים בלתי ידועים נמצאים כעת בין וודסייד לבין הקמת מתקני ה-LNG שהיא מבקשת להקים" כתבו האנליסטים של מקוורי וציינו גם את העובדה שמסקנות ועדת צמח, שעתידות לאשר את ייצוא הגז, טרם עברו בכנסת.
גם אנליסטית האנרגיה של לאומי שוקי הון, אלה פריד תומכת בגרסת האופטימית לעסקה אך רומזת לכך שהמצב הבטחוני והשקט האזורי- קריטיים להליך הפיתוח של "לוויתן". "ההודעה הנוכחית מהווה אבן דרך חשובה, ומציינת התקדמות בפרויקט, ושיפור רב בסיכויים לפיתוח לוויתן ויצוא גז נוזל כותבת פריד "רוב הסיכויים שהיצוא מלוויתן יתבסס על החלפת מכסות יצוא עם מאגר תמר, ויגיע לכ-78% מהמאגר. יתרת הגז במאגר תיועד ככל הנראה לשוק הדומסטי וייתכן שגם למדינות שכנות, כמובן אם ירשה זאת המצב המדיני".