דו"ח חדש בוחן את מאמצי קליפורניה לייצר 33% מצריכת החשמל שלה ממקורות מתחדשים עד שנת 2020
כניסת האנרגיות המתחדשות בקליפורניה מייקרת תעריפי החשמל
בימים אלו מתפרסם דו"ח של ועדת ליטל הובר, סוכנות עצמאית של מדינת קליפורניה הבוחנת סוכנויות ממשלתיות וממליצה על שינויי מדיניות בתחומי האנרגיה. דו"ח החברה בוחן את מאמצי קליפורניה לייצר 33% מצריכת החשמל שלה ממקורות מתחדשים עד שנת 2020. הדו"ח מזהיר שהרגולטורים וקובעי המדיניות לוקים בהבנתם את עליית התעריפים שיבואו כתוצאה מהשגת יעד 2020.
"דאגותיה של הועדה מתרכזים בחוסר הבהירות בנוגע לעלויות המצטברות הנובעות מיעדי האנרגיה של המדינה. הכשלון בהבטחת אמינות או אי עלייה חדה של תעריפים עשוי להביא לסלידה של תושבי קליפורניה ממדיניות האנרגיות המתחדשות, משהו שעשוי להיות בעל השפעה רבה לתעשייה בקליפורניה וביתר ארה"ב".
הועדה מעוניינת שהמושל בראון "יתפוס פיקוד" ויגיש הערכות ראויות להשפעות על התעריפים וכן מציעה לבחון האם רשויות ותקנות שונות הקיימות כיום למען השגת היעד, אכן מסייעות להשיג את יעדי האנרגיה בצורה יעילה. על פי הדו"ח "הערכה כזו חשובה ויש לשקף אותה כדי שתושבי קליפורניה לא יופתעו מעלייה חדה בתעריפי הצריכה".
קליפורניה מתגאה מאז ומעולם בתקנות הסביבה המתקדמות שלה. יעד האנרגיה המתחדשת, בשילוב תוכניות להפחתת פליטת לרמת הפליטות של 1990 בשנת 2020 הציבה את קליפורניה כפורצת דרך לעומת יתר המדינות בארה"ב. עם זאת, התוכנית נתקלה בבעיות בשל העובדה שקובעי המדיניות הטילו על הרגולטורים להביא את התוכנית השאפתנית לכדי מימוש ואלו התקשו בביצועה.
ועדת התשתיות של קליפורניה אישרה חוזים למכירת חשמל סולארי בין יזמי חוות סולאריות וחברות תשתית מתוך ידיעה שחוזים אלה יקרים יותר מההצעות שהוצעו באותו זמן. הרגולטורים הסיקו שעלויות גבוהות אלה יסיעו לשלב מתחדשות ברשת ההולכה ולייצר תנאים לעמידה ביעדי 2020. בחלק מהמקרים, אישרו הועדות פרוייקטים רבים בסמיכות זה לזה כדי לאפשר ליזמים להנות מהטבות מס פדראליות – לפני שהן פגות.
יצויין כי כבר היום ישנם פרויקטים סולאריים אימתניים בקליפורניה. בין המיזמים הללו ניתן למנות את פרוייקט איוונפה של ברייטסורס – 392 מגה וואט בטכנולוגיה תרמו סולארית וכן עוד 800 מגה וואט המחולקים לשניים – חלק של פירסט סולאר שיקום בטכנולוגית פס דק (Thin Film) וחלק של סאנפאוור בטכנולוגית PV.
על פי תשקיף החומש של ועדת התשתיות הציבוריות, נראה שצפויה עלייה של 2-3% (לא כולל מרכיב האינפלציה) בשנה. אולם הועד גם מציין שיש צורך בשדרוגי תשתיות- שדרוג שהיה נדרש גם אילולא הייתה כניסה של מתחדשות לתמהיל, הכוללים החלפת מתקני ייצור ישנים ושדרוג קווי הולכה. אולם "חטיבת מצדדי משלמי התעריף" (The Division of Ratepayers Advocates), חטיבה המשקפת את טובת הצרכנים בועדת התשתיות הציבוריות טוענת שעד שנת 2020 תהיה עליה כוללת של בין 5% ל-9% בלבד בגלל שילוב המתחדשות ברשת.
סיכום הדו"ח קובע כי עדיין לא ניתן מספר מדוייק הקובע עד כמה יושפעו עליות המחירים מכניסתן של האנרגיות המתחדשות.