במפגש דיפלומטי בין השר לנדאו לעמיתו הקנדי נקבע כי ישראל תשתף פעולה עם קנדה לטובת הרחבת פעילות טיהור המים בעולם הראשון והשלישי גם יחד
השר לנדאו ושר הגנת הסביבה הקנדי: עד שנת 2025 תוכפל כמות טיהור השפכים בעולם
השר עוזי לנדאו ושר הגנת הסביבה הקנדי פיטר קנט במשרדי משרד האנרגיה צילום: גדעון אלון, עבור משרד האנרגיה והמים
שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, נפגש אמש (יום א', 9.12.12) עם השר להגנת הסביבה של קנדה, פטר קנט, בלשכתו בירושלים. במהלך השיחה הודה לנדאו לקנט באומרו כי: "בין המדינות קיימת מערכת יחסים ארוכת שנים, חמה וחזקה המבוססת על אמונות וערכים משותפים. קנדה ידידה קרובה לישראל, ואנו רואים בה שותפה טבעית במסגרת המאמץ לפיתוח משאבי הטבע". הוא הוסיף וסיפר לעמיתו על התקנות הסביבתיות לקידוחים ימיים אותן מגבש בימים אלה משרד האנרגיה והמים. "באמצעות קשרי העבודה שנרקמו בשנה האחרונה בין שתי המדינות, אף נעזרנו בידע הקנדי בגיבוש הנהלים החדשים".
לנדאו סקר בפני קנט את המאמצים שמשקיעה ישראל בשיפור איכות הסביבה, בדגש על תחום המים. "ישראל היום היא שיאנית עולמית בשימוש חוזר במי ביוב המטוהרים ומושבים להשקיה. 90% ממי הביוב שלנו מטוהרים, ו-75% מהם הולכים לשימוש חוזר לחקלאות. כך, אנו מנצלים את מעט המים שיש לנו פעמיים". בהמשך לדברים אלו, אמר השר הקנדי להגנת הסביבה: "זה יהיה נהדר אם נוכל לעבוד במשותף בכדי לקדם את הנושא, תוך דגש על סיוע למדינות העולם השלישי".
השרים סיכמו כי במסגרת הכרזת האו"ם על השנה הקרובה כשנת המים העולמית, יפעלו השניים במשותף לקידום החלטה באו"ם שתציב יעד של הכפלת אחוז השפכים הנאספים, מטופלים ומושבים לשימוש חוזר ברחבי העולם עד 2025. שאיפה זו הוצגה על ידי למדאו לראשונה בפורום העולמי ה-6 למים שנערך במרץ האחרון במארסיי. "אנו רואים בהחלטה זו כדומה בחשיבותה להחלטות ועידת קופנהגן בנוגע להפחתת פליטות. ההתייחסות לשפכים כמשאב ולא כפסולת היא שינוי מחשבתי שחוללנו בישראל, ואותו חשוב לנו להוביל בעולם כולו. זו עוד תרומה ישראלי לאיכות הסביבה העולמית". אמר לנדאו. "לתושבי קנדה יש הרבה מה ללמוד מאזרחי מדינתך על שימוש מושכל וחסכון במים" אמר קנט בתגובה.
בסיום המפגש, הודה השר לנדאו לשר קנט על האירוח בעת ביקרו המוצלח בקנדה בסוף אוקטובר האחרון, שם נפגשו השניים לראשונה. השר קנט הציע לבחון דרכים נוספות לקידום שיתוף הפעולה בין שתי המדינות, והצהיר כי הקנדים ישמחו לארח משלחת עסקית ישראלית במדינתו כבר באביב הקרוב. "ראש ממשלה קנדה הארפר וראש ממשלת ישראל נתניהו, הדגישו פעמים רבות כי שרי שתי הממשלות צריכים לעבוד על מנת לשפר את המסחר בין המדינות. אני מקווה שיחד נאיר את אורנו על פינות חשוכות בעולם", סיכם השר הקנדי את הפגישה.