הענקית הסינית תשקיע 2.5 מליון דולר בחברת הסארט אפ הישראלית המתמחה בפיתוח תאים סולאריים מודפסים
3G סולאר גייסה 2.5 מיליון דולר מ- HuaXiang Group הסינית
מימין: יוסי קסנר – בעלים של חב' GIE, יהונתן גולדשטיין – מייסד ונשיא 3GSolar , Mr. Liguanding – המזכיר הכללי של מחוז XiangShan , ברי ברין – מנכ"ל 3GSolar ,Zhou Mingfeng – נשיא ובעלים של HuaXiang group צילום יח"צ
3GSolar היא חברת סטארט אפ ישראלית המתמקדת בפיתוח תאים סולאריים מודפסים (Printed solar cells) על ידי שימוש בטכנולוגית תא סולארי צבוע (DSC- Dye Solar Cell). לדברי החברה, הטכנולוגיה משכפלת את תהליך הפוטוסינטזה כדי לייצר חשמל. בתנאי אור משתנים, תאי DSC מייצרים עד 40% יותר חשמל מאשר תאים פוטוולטאיים המבוססים על טכנולוגית סיליקון. החברה הדגימה במשך למעלה משנתיים כיצד התאים מתוצרתה שומרים על יעילות ייצור האנרגיה לאורך זמן גם בתנאי מזג אויר קיצוניים בחוץ.
בסטארט אפ המצליח מושקעים עד היום הגופים Solar Partnership – קרן השקעות המנוהלת ע"י חברת Smedvig Capital וחברת החשמל הישראלית באמצעות קר"ט – תכנית תמיכה בחברות סטארט אפ בתחום האנרגיה הירוקה. היום מצטרפת לרשימה חברת Ningbo Hauyou Real Estate, הנמנית על תאגיד HuaXiang group מסין, אשר תשקיע 2.5 מיליון דולר בחברה הירושלמית.
HuaXiang group מדורגת בין 500 החברות הפרטיות הגדולות ביותר בסין. הקבוצה, המעסיקה 10,000 עובדים, פועלת בתעשיית הרכב, חלקי חילוף לרכב ונדל"ן. מדובר בהשקעה ראשונה של HuaXiang group בישראל והשקעה ראשונה בתחום הקלינטק.
ברי ברין, מנכ"ל 3GSolar, ציין כי "ההשקעה של HuaXiang הסינית נועדה לקדם את המשך פעילות המחקר והפיתוח בתחום התאים הסולאריים המודפסים, ובכלל זה פיתוח של תאים מזכוכית ומפלסטיק. לתאים אלו יש יתרונות משמעותיים על פני טכנולוגיות סולאריות אחרות עבור יישומים כגון בניינים המשלבים פאנלים סולאריים במקום חלונות ודפנות ולצורך ייצור חשמל בתוך מבנים, כתחליף לשימוש בסוללות. צוות 3GSolar נמצא בימים אלו בדיונים עם שותפים עסקיים מן התעשייה על מנת לפתח, לייצר ולשווק את הפתרונות הסולאריים המתקדמים שלנו".
ד"ר יהונתן גולדשטיין, מייסד ונשיא 3GSolar, אמר: "האנשים ב- HuaXiang זיהו כי הטכנולוגיה של 3GSolar מהווה חלופה תחרותית ולא יקרה לטכנולוגית הפאנלים מסיליקון וכוללת יתרונות ייחודיים כמו: עלות ייצור אנרגיה נמוכה יותר, יכולת לייצר אנרגיה אפקטיבית גם בתנאים של מזג אויר קיצוני, ויכולת לייצר אנרגיה גם במצבי אור חלש מאוד כמו בזמן צל ובתוך מבנים".