אנלייט פרסמה היום את תשובת הרשות לניירות ערך לשאילתא הנוגעת לסיווגם של מתקנים סולאריים כנכס קבוע או נכס פיננסי
הרשות לניירות ערך לאנלייט: פרויקט סולארי הינו "נכס פיננסי"
'אנלייט אנרגיה' מבית "יורוקום" פרסמה היום את תשובת הרשות לניירות ערך לשאילתא הנוגעת לסיווגם של מתקנים סולאריים בדו"חות של חברות ציבוריות. על פי ההודעה של אנלייט לבורסה, בעקבות זכייה בערעור של חברה ציבורית אחרת מול רשות החשמל והסגירה הפיננסית של הפרויקט, דיווחה אותה חברה על רישום הפרוייקט כ"רכוש פיננסי". לפי המסתמן, אנלייט, אשר בפורטפוליו שלה 8 מגה וואטים מצטברים בשני פרוייקטים בארץ, כנראה רשמה אותם בדו"חות החברה "כרכוש קבוע".
לדברי רז מור, אנאליסט בכיר בד"ש ברוקארז, "רכוש קבוע" הוא לצורך העניין בניין , מכונות, ציוד (לא מלאי). לעומת זאת "נכס פיננסי" הם מניות, כסף נזיל, מזומן וכדומה. ההבדל העיקרי הוא שלרכוש קבוע יש סעיף פחת שאיננו קיים בנכס פיננסי". משמעות הדבר היא כי למעשה עבור מתקנים סולאריים המוכרים כ"רכוש פיננסי" יהיה על הבעלים לשלם מס גבוה יותר מאשר על אלו המוגדרים כ"רכוש קבוע".
כאמור, בעקבות השוני ברישום, פנתה אנלייט בשאילתא לרשות לניירות ערך. על פי הדיווח של אנלייט תשובת הרשות לניירות ערך הייתה "סגל הרשות לא מצא לנכון להתערב בעמדת החברות הפונות לפיה המתקנים נכנסים לתחולת ההבהרה וכי יש לסווגם כ- "נכס פיננסי" ("ההחלטה המקדמית")."
בהודעת החברה לבורסה נכתב כי "החברה טרם בחנה את ההשלכות המלאות של מעבר לסיווג חשבונאי בדרך המתוארת לעיל, ובחינה כאמור יכול שתיעשה הן ביחס לפעילותה של החברה בישראל והן ביחס לפעילות החברה בחו"ל. יחד עם זאת, מבדיקות ראשוניות שערכה החברה, נראה כי מעבר לשיטת דיווח זו, ככל שתחול, תהא השפעה על הדוחות הכספיים אשר עשויה להגדיל בשנים הקרובות הן את היקף ההכנסות והן את היקף הרווחים החשבונאיים מן המתקנים האמורים לעיל. כמו כן, על פי הערכה ראשונית, יצוין כי במידה ויאומץ טיפול חשבונאי על פי ההבהרה, כנכס פיננסי, בגין מתקני החברה, תחול הכרה בהכנסות אף בשלב הקמת המתקנים".
לדברי מור " בעומקם של הדברים מדובר בחישובים סבוכים יחסית אך זה לא משנה אם הנכס הוא רכוש קבוע או נכס פיננסי. מבחינת הדו"חות הנושא העיקרי הנראה לעין הוא עניין הפחת".
עד לכתיבת שורות אלה לא ניתן היה לקבל את תגובת אנלייט.