לאחר שנטשה אותו בעבר בעקבות בעיות טכניות, חוזרת "גלוב אקספלוריישן" לקידוח אופק 2 ומבקשת למצוא בו 17.9 BCM
לא מתייאשת: "גלוב" חוזרת לקדוח במאגר "אופק 2"
חברת "גלוב אספלוריישן" משחררת הבוקר (ב') הודעה בורסאית במסגרתה היא מדווחת על כוונתה לחזור ולקדוח במאגר "אופק 2" וזאת לאחר שנטשה אותו במאי השנה. על פי הודעת השותפות, הנטישה נעשתה בשל קשיים טכניים שנתגלו במהלך הקידוח וכעת יחזרו המפעילות בכדי לנסות את טכניקת הקידוח בסטייה. בעבר הגיעו המקדחים עד לעומק 5,400 מטר וכעת יבקשו להגיע עד לעומק של 5,950 מטר.
עוד נכתב בהודעה הבורסאית כי אחוזי ההצלחה בקידוח עומדים על 29.4% והאומדן המיטבי של המשאבים הפרוספקטיביים הוא כ- BCM 17.9 (כ- TCF 0.63). "השותף הכללי מעריך שעם העלייה בצרכי המשק הישראלי לגז טבעי עשוי ללכת ולהתחזק גם הצורך של הלקוחות הפוטנציאליים בגיוון מקורות האספקה של גז טבעי וכן לצורך גיבוי" כתבו נציגי החברה "בהקשר זה מעריך השותף הכללי כי העובדה שהמאגר הנדון נמצא בשטח היבשה, עשויה להוות יתרון מנקודת ראותם של הלקוחות הפוטנציאליים".
יצויין בזאת כי קידוחי יבשה (אופק 2 ממוקם סמוך למושב ניר בית צבי) יקרים פחות מאלו הימיים באופן ניכר. בעלי השותפות ציינו גם כי ביקשו ממועצת הנפט ארכה להתחלת הקידוחים כאשר התאריך המסתמן הוא 31.3.2013. צפי השותפות הוא כי מהלך הקידוחים עתידים להתפרס על פני חודשיים. עלות הקידוח יעמוד על כ-7.9 מליון דולר אך זה עלול לגדול בשל צורך במבחני הפקה ובדיקות נוספות.