על אף הבטחות ל-1000 רכבים מונעים על בסיס תאי דלק ב-2014, נראה שתאגיד הרכב הגרמני לא יעמוד בהבטחותיו. הסיבה: תהליך ייצור יקר מדי
מרצדס: לא נעמוד ביעדי פיתוח תאי הדלק שלנו
מרצדס היברידית צילום: חגי אנסון
דיימלר, יצרנית הרכב היוקרה משטוטגראט, נתקלת בקשיים בעמידה ביעדיה בתחום תאי הדלק. בתערוכת הרכב IAA בפרנקפורט שהתקיימה בספטמבר שנה שעברה יצא מנכ"ל הקונצרן דיאטר זיטשה בהכרזה ואמר כי "אנחנו ניכנס לשנת 2014 עם רכבים מסדרה B המונעים על תאי דלק. עד שנת 2016-17 בגרמניה תפעל רשת של 1000 תחנות דלק כזו, מה שבמטיח מרחק מקסימאלי של 30 ק"מ בין תחנת דלק אחת לשניה". אלא שחזון לחוד ומציאות לחוד.
על פי הדויטשה צייטונג הגרמני, נראה שתאגיד הרכב לא יעמוד ביעדים שהציב לעצמו בתחום תאי הדלק והפרויקט עשוי להתעכב בשנתיים. לדברי גורמים ב'מרצדס' המצוטטים בעיתון הגרמני, הטכנולוגיה אינה האתגר הגדול ביותר. מבחינה זו מרצדס כבר סיימה את הפיתוח ויצאה לקמפיין הסברתי. אם כן, הבעיה המרכזית קשורה דווקא בעלויות הייצור שעומדות על קרוב ל-20,000 יורו ליחידה (מחירה של BMW 1 עם גימור ספורטיבי) כאשר לעומת פתרונות הינע מתחרים, המחיר הדרוש לייצור תחרותי הוא כמעט חצי.
בזמן שתאי הדלק נשארים במכוני הפיתוח, תעשיית הרכב כולה בוחרת להשקיע בהנעה היברידית המשלבת הנעה על חשמל ודלק (פריוס של טויוטא, ההונדה אינסייט והוולט של שברולט) כאשר הפרדיגמה מאחורי פיתוח ההנעה ההיברידית היא התמודדות עם הנסיעה במרחבים אורבניים. כיום, הנטייה של ערים היא לאפשר רק כניסה של מכוניות בעלות רמת פליטות השואפת לאפס. לעומת זאת, נהגים של מכוניות מזהמות יאלצו לשלם עבור כניסה לעיר.
הדור הבא של רכבים היברדיים יושק בקרוב והוא עתיד להחליף את צי ההיברידיות שהחלו את דרכן לפני כ-6 שנים. הדור הבא של הרכבים יציע שיפורים משמעותיים במרחק הנסיעה. כך למשל, דגם היברידי של מרצדס מסדרה B עתיד להגיע לטווח של 100-120 ק"מ, נתון מרשים למדי ביחס ל-40 ק"מ הקיימים כיום. נקדדת החולשה העיקרית של הטכנולוגיה ההיברידית היא מזג האוויר – בטמפרטורות קרות , טווח הנסיעה של מנוע חשמלי היברידי קצר הרבה יותר.