כנס 'תשתיות' להתייעלות מוסדית: הקרן העצמאית של אנאסקו תבקש להעביר גופים גדולים כקטנים תהליכי ייעול תוך התמקדות בכדאיות הכלכלית
אנאסקו השיקה קרן להתייעלות אנרגטית בהיקף 5 מיליון ש"ח
צילום: גונן גלין
עופר אלון, מנכ"ל משותף בחברת אנאסקו מקבוצת 'לדיקו' נשא דברים בכנס תשתיות ה-2 להתייעלות מוסדית וסיפר על הקמת הקרן המשותפת להתייעלות.
אלון פתח את דבריו והבהיר כי הפעילות תחום ההתייעלות אינו מובנת מאליה. "אחד המכשולים הגדולים בעולם ההתייעלות הוא המקום שבו עולה השאלה 'איפה אני מבין את הלקוח ואיפה הלקוח מבין אותי'. אם אני לא יודע להגיד ללקוח מה הולך לקרות בעסק שלו בעוד 4-5 חודשים אז הסיכון לכישלון הולך וגדל. לכן התקבלה החלטה מעניינת על ידי קבוצת לדיקו להקים את אנאסקו. מטרת היעד מאד בסיסית: להעביר תהליך ניטור ולגרום לו להישאר ערכי".
"באופן כללי, קרן אנאסקו היא קרן עצמאית. החלטנו שבמקום לחפש כסף בחוץ עבור השקעות, שלפעמים רבות הוא יקר מאד, נקים קרן השקעות שתעזור לחברות שונות להתחיל את התהליך. קשה מאד להסביר לאנשי כלכלה מה זה תהליך התייעלות, הרי אין כאן קוביה הונגרית מושלמת. מדובר פה על אנשים ועל אלמנטים אלקטרו-מכאניים. באלקטרו מכניקה תמיד יש בלאי ושינויים, לכן תמיד חייבים להצהיר בפני החברות המתייעלות – על אופי התוצר בפני כל הגורמים המעורבים בפרויקט".
אנחנו נשים סכום לא מבוטל, בשלב ראשון 5 מליון ש"ח לטובת הקרן המדוברת. יהיו שלוש אקסיומות. נבוא עם הלקוח בדין ודברים, נראה שיש נכונות לפרויקט ואז נמכור תוצאה שתהיה מחויבת גיבוי בשטח. חשוב לנו להדגיש שנרצה לראות מחויבות בשטח של היזם. אנחנו לא עושים פיילוטים חינם".
אלון הבהיר כי התהליך יצא אל הדרך, קודם כל ולפני הכל, אם יוכח שהוא כלכלי לחברה. "כשהתחלנו את הפרויקט נשאלת השאלה מה הלאה? בתחילת הפרויקט מותקנת מערכת ניטור מאד ייחודית. זו מערכת שמשלבת שתי דיסצפלינות. אחת, הנושא של ה-IT. כל מה שקשור לבניין ולאנשים שעובדים בבניין. הצריכה הסגולית של האנשים שסובבים את התהליך. הדבר השני זה הויזואליזציה. אדם שרואה את הצריכה בעיניים, רואה את האורות האדומים". בנוסף, הבהיר אלון כי ב"אנאסקו" לא שוללים מצב שבו בתוך פרויקט אחד יהיו מספר פרויקטים שגם יימשכו אחד מהשני.
באותו עניין, סיפר אלון כי לאחרונה חברה "אנאסקו" לפורום הבינלאומי להתייעלות אנרגטית במסגרתו יתאפשרו שיתופי פעולה ביו מדינתיים שיעזרו לנטר ולפקח על תהליכי ההתייעלות. "אנחנו לא נצא לדרך באף פרויקט שלא נוכל לנטר אותו במשך 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. הפורום הבינלאומי יאפשר לאנשי מקצוע בשבעה מדינות בעולם, לצפות במתקנים על ידי האתר שאנחנו נחליט שהם תורנים עליו. אנחנו נרצה לתת את המקסימום ללקוח".
"מדובר בתהליך מתמשך וחשוב שהוא יותאם לטווח הארוך "סיכם אלון "חשוב שהלקוח שנשאר עם הציוד במשך שנים, יידע טוב איך להשתמש בציוד שלו. אנחנו חלק מקבוצת לדיקו ואנו עושים שימוש בטכנולוגיות של "בוש" אבל אנחנו מחויבים לתוצרים ולכן לא נעשה שימוש דווקא במוצרים שלנו אלא בכל מה שיידרש".