דן שפירו, שגריר ארה"ב בישראל סייר בשטחי הערבה והביע תמיכה בפרויקט ערבה פאוור עבור האוכלוסיה הבדואית שיספק 8 מגה וואט ליושבי הפזורה
שגריר ארה"ב בישראל מקדם אנרגיה מתחדשת לקהילת הבדואים
שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, סייר בסוף השבוע שעבר בשני פרויקטים סולאריים בערבה . במסגרת הביקור נחשף שפירו לשדה הסלארי של חברת ערבה פאוור שהינו השדה הסולארי הבינוני הראשון שהוקם בישראל. חברת ערבה פאוור וממשלת ארה"ב משתפים פעולה בהקמת שדות סולאריים בקרב האוכלוסיה הבדואית.
ממשל אובמה, באמצעות ארגון (OPIC (Overseas Private Investment Corporation, תספק 80% מהמימון של השדה הסולארי שממוקם בישוב תארבין שבמועצה האזורית אבו בסמה. זהו השדה הראשון שזכה לקבלת רישיון מותנה בקהילה הבדואית. המתקן הוא פרי שיתוף פעולה ממושך בין משפחת תראבין לחברת ערבה פאוור. המתקן ייבנה על קרקע בבעלות פרטית, הצמודה לתחום הישוב תראבין. עלות ההשקעה להקמת המתקן הוא כ- 30 מיליון דולר.
חאג' מוסא תראבין, שהיה נוכח בסיור הדיפלומטי אמר כי "ממשלת ישראל צריכה להבין שתעשיה סולארית זו המהפכה שהקהילה הבדואית זקוקה לה, חברתית וכלכלית. ניצנים של המהפכה כבר מורגשים בשטח, אבל היא לא תבשיל אם ממשלת ישראל לא תקצה מכסות השמורות רק למגזר הבדואי. אני מקווה שהממשלה החדשה המתגבשת תראה בזה יעד חשוב באג'נדה שלה".
שפירו, שהתרשם מהפרויקט המתהווה הוסיף ואמר כי "חברת ערבה פאוור נמצאת בשלבים מתקדמים בפיתוח שדה ראשון מסוגו בקהילה הבדואית. באמצעות OPIC, אנו שותפים במאמץ זה ונרגשים לקראת השלב הבא. שנים רבות שהנשיא אובמה שם בעדיפות עליונה את נושא התחממות כדור הארץ ונטילת האחריות לשמירה על הסביבה ועל כדור הארץ".
ערבה פאוור חתמה לפני כשנה וחצי על חוזה עם משפחת תראבין לבניית שדה סולארי בשטח של 150 דונם, בעל יכולת ייצור של 8 מגה וואט. החוזה היווה את הכניסה הראשונה של חברה ליצור חשמל סולארי לשטחים בבעלות פרטית של משפחות בדואיות בנגב.
ג'ון כהן, מנכ"ל ערבה פאוור מסר כי "תעשיה סולארית מפותחת ומשגשגת בקרב הקהילה הבדואית תעניק פתרון כלכלי וחברתי לאחת האוכלוסיות המקופחות בישראל. אני גאה בכך שערבה פאוור מביאה חלוציות ליזמות המשלבת צדק החברתי עם מיזם עסקי כלכלי".
ערבה פאוור הייתה הראשונה שיצרה שותפויות עם משפחות בדואיות. בשנה האחרונה נחתמו התקשרויות עם 5 משפחות בדואיות להקמת פרויקטים סולאריים, המגיעים לסך של 540 דונמים ועתידים לספק חשמל בהיקף ייצור של 31 מגה ואט.
אפשר גם לקבל מכסה רק לרומנים? ומה עם ערבים ישראלים (שאינם בדואים)?
ומה עם מכסה למזרחים? ולאשכנזים?
לפי הכתבה, "המכסה הבדואית" זה בעצם שם נרדף למכסה לכמה מתקנים של חברה שנקראת "ערבה פאוור" 🙂
דרישת הבדואים מובנת וחשובה ביותר. יחד עם זאת חשוב מאוד להקצות מכסות לשרידי יהדות סלובקיה, בעלי ״אוברדרפט ״, בעלי מס׳ נעליים מעל 44 ואחרים. חבל שמנהלים את תחום האנרגיה המתחדשת באופן כל כך חובבני ומושחת!
הבדואים כבר מזמן נכנסו לתחום האנרגיה הסולארית , במיוחד בנישת מחזור פאנלים סולאריים…