התעשיות הגדולות במשק יכניסו לכיסן מאות מליוני ש"ח במהלך השנים הבאות בעקבות כניסתו של הגז הטבעי. המרוויחה הגדולה מכולן: בז"ן
כמה ירוויחו כי"ל, בז"ן ופז מכניסת הגז הטבעי?
כניסתו של הגז הטבעי לסקטור התעשייתי עומדת לחולל שינויים חיוביים למדי בדו"חות הכספיים של כמה מהחברות הגדולות במשק: על פי דיווח של "דה מרקר" מהבוקר עולה כי בז"ן עשויה להרוויח כ-130 מליון דולר בשנה בעקבות המעבר מסולר ומזוט לגז טבעי עליו שילמה עד כה ביוקר. עד כה שילמה בז"ן בין 650-700 דולר עבור טון של מזוט בעוד שכעת תוכל לשלם סכום של 250 דולר בלבד עבור אותו הספק חליפי בגז טבעי.
גם בתי הזיקוק של חברת "פז" עתידים להרוויח מאות מליוני ש"ח בעקבות קבלת הגז הטבעי. בדו"חות הכספיים שפורסמו באחרונה דווח כי המחסור של גז טבעי ממאגר ים תטיס הביא לסגירתו של אחד ממתקני הזיקוק, דבר שהביא להפסדים בסך של 33 מליון דולר (כ-120 מליון ש"ח). לנתון זה יש להוסיף את הרווח התפעולי בסך של כ-12 מליון דולר שיזרמו לקופת החברה בעקבות החייאת המתקן מחדש כך שסך החיסכון עשוי לעמוד על 45 מליון דולר.
כי"ל, צרכנית אנרגיה ענקית במשק הישראלי, תהיה אחת המרוויחות הגדולות מהזרמת הגז שכן היא תוכל לספק את כל צרכי תחנת הכח הפרטית שבנתה בשטחי המפעלים בסדום בהספק של 250 מגה וואט. עלות החיסכון הכולל עשוי להגיע לכ-100 מליון דולר בשנה, זאת בהסתמך על הדו"חות השנתיים של 2012 במסגרתם דווח שהרווח הגולמי של כ"יל רשם ירידה של 104 מליון דולר בשל עלייה במחיר חומרי הגלם והאנרגיה.
מפעל נוסף ועתיר אנרגיה שעשוי להכנס לרשימת המרוויחים הגדולים הוא "נייר חדרה" שעוןבד במשך 24 שעות ביממה על בסיס תחנת כח פרטית המצויה בשטח המפעל. הדלדלותו של מאגר ים תטיס פגע אנושות ברווחיותו של המפעל שספג הפסדים של 68 מליון ₪, זאת בעקבות התייקרות דרמטית בעלויות האנרגיה של המפעל. כעת, עם הזרמת הגז יחל המפעל לחזור לסך הוצאות "נורמלי" ולחסוך סכום של שנע בין 50-110 מליון ₪. מלבד החיתוך בהוצאות השוטפות, תהנה הנהלת המפעל ממכירת חשמל לרשת וקבלת כסף בעבורו.