בשנת 2013 צפויה האנרגיה הסולארית באזור המזרח התיכון ואפריקה להגיע להספק של 1 ג'יגה וואט. לכאורה, מדובר בנתון צנוע באופן יחסי למדינות המערב אך בפועל נתון זה מהווה עלייה של 625% ביחס לשנת 2012
השוק הסולארי יגדל ב-625% בתחומי המזרח התיכון ואפריקה
בשנת 2013 צפויה האנרגיה הסולארית באזור המזרח התיכון ואפריקה להגיע להספק של 1 ג'יגה וואט. לכאורה, מדובר בנתון צנוע באופן יחסי למדינות המערב אך בפועל נתון זה מהווה עלייה של 625% ביחס לשנת 2012, אז הותקנו באזור כולו כ-136 מגה וואט, כך על פי דיווח של "סולאר באזז". "באופן היסטורי, המזרח התיכון ואפריקה מפגרים אחר שוק ה-PV הגלובאלי אך נראה כי כעת הדברים מתחילים להשתנות" אמרה סוזאן וון איכברגר, אנליסטית בסולאר באזז "עד 2017 המספרים צפויים לגדול עד ל-3.7 ג'יגה וואט (בצריכה שנתית) ועשויים להגיע אף ל-9 ג'יגה".
החדשות שמגיעות מסולאר באזז יכולות להוות אינדיקציה לשוק שעומד בפני התפתחות אך ניכר כי הפוטנציאל הגלום באזור, רחוק מלהתמצות. נכון להיום, סך כל צריכת האנרגיה המתחדשת בטכנלוגיית PV עומדת על 0.5%. המדובר במספר נמוך במיוחד אם לוקחים בחשבון את העובדה ש-17% מאוכלוסיית העולם מתגוררת באזורים אלו. על פי הטבלה המצורפת באתר, ניתן לראות כי בעוד שצמיחת שוק ה-PV בישראל, דרום אפריקה וערב הסעודית יגדלו באופן משמעותי בשנים הקרובות, הרי שבשאר המזרח התיכון, אחוזי הצמיחה נמוכים משמעותית. עם זאת, גם בשאר חלקי אפריקה צפויה צמיחה לא מבוטלת בהתקנות עד 2017.
נכון להיום, אלופת האזור היא דרום אפריקה שעמלה בימים אלו על התקנת מיזם סולארי ענק שעתיד לספק בסופו של תהליך (אי שם ב-2014) כ-1.45 ג'יגה וואט. מיד לאחר דרום אפריקה מככבת ישראל שעל פי סולאר באזז תקדם את המשק הסולארי באופן ניכר בשנה הקרובה, בעיקר בשל הסדרת הנט מיטרינג שעתידה לקרום עור וגידים במהלך השנה הקרובה. בסך הכל, שולטות דרום אפריקה וישראל ב-80% מסך כל שוק ה-PV באזור המזרח התיכון ואפריקה.
ערב הסעודית, שמתיימרת להפוך למעצמה סולארית בעתיד, רשמה לעצמה יעד שאפתני במסגרתו תבקש להתקין לא פחות מ-16 ג'יגה וואט עד שנת 2032. נכון להיום היא מחזיקה בפחות מ-5% מסך השוק הפוטו וולטאי באזור אך עד 2017 היא צפויה להיות המובילה באזור כולו.