בעקבות התערבות של היועץ המשפטי לממשלה עברו הדיונים על התקת המפעל לאזור רותם שבדרום לשלב מעשי. תוך 3 חודשים אמורה לעבור הצעת ההחלטה בעניין
דיונים לקראת פשרה בעניין סגירת מיכל האמוניה בחיפה
עיריית חיפה וחברת חיפה כימיקלים הודיעו היום (ראשון) לבית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה כי הן מקיימות דיונים מתקדמים לגיבוש הסכם פשרה בסוגיית סגירת מיכל האמוניה שבמפרץ חיפה. הצדדים מסרו כי המאמצים להגיע לפשרה החלו בשבוע שעבר בעקבות דיון שנערך בלשכת היועץ המשפטי לממשלה, שהחליט להתערב בנושא בעקבות בקשת חיפה כימיקלים לבטל את כתב האישום נגדה. בדיון הבטיח משרד היועמ"ש לצדדים כי יפעל לאישור החלטת ממשלה להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ בתוך שלושה חודשים. הקמת המפעל, המיועד להתחיל לפעול בראשית 2017, תאפשר לסגור את מיכל האמוניה במפרץ חיפה במועד זה.
לאור עמדה זו קבע בית המשפט דיון נוסף בעניין בספטמבר 2013. במהלך תקופה זו תפעל העירייה לקבל מידע ולוח זמנים ברור לעניין הקמת המפעל בדרום, וגם תגיע עם חיפה כימיקלים להסכמות באשר לסגירת המיכל ובאשר להגנות לטווח הביניים, עד לסגירתו הסופית והמלאה של המיכל. יצוין כי נוכח ההסכם המתגבש נדחה גם הדיון בבית המשפט העליון בעתירה שהגישה חיפה כימיקלים כנגד עיריית חיפה המסרבת להעניק למיכל היתר בנייה.
בתוך כך שיגרה עמותת "צלול" מכתב לשר להגנת הסביבה עמיר פרץ ובו בקשה להביא את נושא הקמת מפעל האמוניה בדרום להחלטת ממשלה בהקדם האפשרי וללא כל תלות בפתרון זה או אחר. פרץ סייר באזור המיכל בשבוע שעבר ובתום הסיור הודיע כי הוא תומך במהלכים לסגירת המיכל.
במכתבה לפרץ ציינה צלול, כי השר להגנת הסביבה היוצא, גלעד ארדן, התחייב עוד במרץ 2012 כי יפעל, בשיתוף משרד התמ"ת ובכפוף להחלטת ממשלה, להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ (מישור רתם) עד לראשית 2017. בהמשך להתחייבות זו הודיע מחוז חיפה של המשרד כי המיכל שבמפרץ ייסגר במועד זה. למרות התחייבות זו המשרדים לא קידמו את הקמת המפעל ולא הביאו להחלטת ממשלה. "צלול" ביקשה במכתב מפרץ להודיע להנהלת חיפה כימיקלים כי בכוונתו להביא לסגירתו הסופית בראשית 2017. עוד ציינה "צלול" כי סגירת המיכל היא צעד חשוב לאיזון הנטל בין האזרחים המצויים בסיכון לבין בעלי ההון המחזיקים במפעלים.