ההסדרה הנוכחית תכלול שדות בהיקפים שונים כאשר תוקף הרשיון יינתן ל- 20 שנה. לאחר מכן, ישתלבו המתקנים בהסדרה הכלכלית שתהיה מקובלת באותה העת
רשות החשמל מסדירה 50 MW של אנרגיות מתחדשות במתקני החלוץ
בתמונה: מתקן החלוץ של שיכון ובינוי ביטבתה. צילום: גוני גלין
מליאת רשות החשמל החליטה אמש (ב') על הסדרה כלכלית של 50 MW לשילוב מתקני חלוץ בטכנולוגיות חדשניות וישראליות לייצור חשמל ממקורות מתחדשים. מטרת מתקני החלוץ היא ייצור טכנולוגיות ישראליות בתחום האנרגיה המתחדשת ושיווקן בהמשך לשוק המקומי והבינלאומי. המתקנים יוכלו להשתלב בהסדרה הכלכלית שתהיה בתוקף באותה עת למתקנים מסוג זה.
על פי ההסדרה החדשה, מפעיל שדה הניסוי יקבל רישיון יצור ומתקנים הפועלים במסגרת שדה הניסוי יהיו פטורים מרישיון ייצור פרטני. עבור כל מתקן יינתן אישור מדען הראשי ממשרד אנרגיה מהמים. תוקף הרישיון לשדה הניסוי יהיה לתקופה של 20 שנים עם עדכון נספחי הרישיון באופן שוטף בהתאם לסוגי המתקנים המוקמים. רישיונות לשדות ניסוי יינתנו עד להספק כולל שלא יעלה על 10 מגה וואט במתווה הבא : 5MW בשנת 2013, 3 MW לשנת 2014 ו2MW לשנת 2015.
באשר למתקנים עצמאיים שנמצאים מחוץ לשדות הניסוי: בעל המתקן יפנה לאגף הרישוי ברשות לבקשה לקבלת הרישיון היצור בכפוף לאישור מהמדען הראשי במשרד האנרגיה והמים כי המתקן עונה על ההגדרה של מתקן חלוץ בתחום ייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים. תוקף הרישיון יהיה לתקופה של 20 שנים. ההספק המצטבר של כלל המתקנים העצמאיים לא יעלה על 30 מגה וואט במתווה הבא 10 MW לשנת 2013, 10 MW לשנת 2014 ו10MW לשנת.
מתקני חלוץ לצריכה עצמית של עד 50 קילו וואט יוכלו להתחבר לרשת החשמל בהתאם להחלטות רשות רלוונטיות כגון "מונה נטו". הצרכן יגיש בקשה לשילוב מתקן ברשת החשמל לספק שרות חיוני יחד עם אישור של המדען הראשי במשרד לאנרגיה ומים ביחס להיותו מתקן חלוץ. ההספק המצטבר של כלל המתקנים לצריכה עצמית לא יעלה על 10 מגה וואט במתווה הבא 5 MW לשנת 2013, 3 MW לשנת 2014 ו2MW לשנת 2015.
יש ברשותי רעיון להתקן שיכול ליצר אנרגיה חשמלית או מכנית
מכוח ציפה במים.
אני מחפש בנרות יזם שיוכל להרים את הכפפה.
ניתן ליצר בשטח של 1 דונם 1 מגה וואט.
אשמח לקבל הצעות לדואר שלי
בברכה יניב