בשמן מבקשים להדגיש כי כבר עכשיו עובדים בחברה על תכניות הנדסיות חלופיות על מנת לאפשר הגעה לשכבת המטרה
שמן מנסה להרגיע המשקיעים: בקרוב נדע מה יעלה בעתיד הקידוח
חברת "שמן" מנסה להרגיע את המשקיעים בדבר עיכוב הקידוח של "ים 3" ומודיעה כי מאז שהתגלו לחצים גבוהים במיוחד בבור הקידוח, נקטה "קספיאן דרילינג" (הקבלנית המבצעת ושותפה במאגר) במספר פעולות בכדי להמשיך ולתפעל את האסדה שנמצאת במקום. בהודעה בורסאית שהוציאה הבוקר, מודיעה שמן כי "תוצאות המאמצים יתבררו במהלך הימים הקרובים". עם זאת, בשמן מבקשים להדגיש כי כבר עכשיו עובדים בחברה על תכניות הנדסיות חלופיות על מנת לאפשר הגעה לשכבת המטרה – שכבת הנפט, תוך התמודדות עם הלחצים הגבוהים האמורים.
עוד מציינים ב"שמן" כי אסדת האטווד ביקון שנמצא בשטח המאגר מסוגלת לעמוד בלחצים אטמוספריים גדולים מאלו שהתגלו בבור הקידוח שכן לחצים אלו עמדו על כ-9,000 PSIG בעוד שהאסדה מסוגלת לעמוד בלחצים של 15,000 PSIG.
כזכור, לפני כשבוע הודיעה שמן כי מהלך הקדיחה של שכבות הגז העליונות בקידוח נצפו לחצים גבוהים של גז מעבר להערכות המקוריות, דבר שחייב עצירת פעולות הקידוח בעומק 3,551 מטר. על פי הערכות קודמות, שכבות הנפט במאגר נמצאת בעומק 5,200-5,800 מטר. השינוי ההכרחי בתוכנית הקידוח יביא להגדלת תקציב ומשך הקידוח, אשר אינם ניתנים להערכה בשלב זה.
אין זה המכשול הראשוני בו נתקל הקידוח. בתחילת מרץ 2013 פורסם כי הוא נתקל במספר עיכובים בשל שכבות גיאולוגיות בעייתיות. העיכוב בלוח הזמנים כמו גם פינויי עובדי אסדת הקידוח בשל דרישות מערכת הביטחון הביאו לגידול בתקציב הקידוח מ-108 מיליון דולר ל-128 מיליון דולר, גידול שבעקבותיו דיווחה שמן כי חסרים לה כ-18 מיליון דולר להשלמת הקידוח.
לאחרונה פרסמה שמן כי היא עומדת להשלים את החוסר הנ"ל וכי היא קרובה לסגירה סופית של מימון הקידוח. החברה גייסה כ-11 מיליון דולר מקונסורציום של משקיעים ובנוסף עורכת משא ומתן אל מול קספיאן דרילינג שככל הנראה תרכוש חלק נוסף מהרישיון עבור 6 מיליון דולר ובכך תעלה מנתח של 5% ל-10%.