נשיא קפריסין אמר את הדברים בפגישה רשמית עם הנשיא פרס. עם זאת, ועדת צמח קבעה כי מתקן ההנזלה יצטרך לקום בשטח ישראלי
נשיא קפריסין: נקים מתקן LNG בשטחנו שיוכל לשמש את ישראל
שיתוף הפעולה האנרגטי בין ישראל וקפריסין הולך ומתהדק. אמש נפגשו נשיא המדינה, שמעון פרס עם נשיא קפריסין, ניקוס אנסטסיאדיס בכדי לקדם את מיזמי האנרגיה המשותפים של המדינות. משתתפים נוספים שנכחו בדיון הרשמי הם יצחק תשובה (המחזיק בבעלותו חלקים ניכרים במאגר בלוק 12, המצוי בשטחי קפריסין), משנה למנכ"ל חברת החשמל, יאשה חשין ושר האנרגיה היוצא, עוזי לנדאו.
אנסטסיאדיס הבהיר במהלך הפגישה כי קפריסין מעוניינת להקים מתקן הנזלת גז בשטחי המים הכלכליים שלה וזאת בכדי להפוך לנקודת ייצוא של גז טבעי עבור המזרח הרחוק. ליצחק תשובה, שמחזיק בבעלותו נתחים משמעותיים במאגר "לוויתן" וב"בלוק 12" יש אינטרס ברור לכך שישראל תאשר את הקמת המתקן בשטח הקפריסאי אך מסקנות ועדת צמח (שמחכות לאישור) קבעו כי ישראל צריכה להקים את המתקן בשטחיה שלה.
"קפריסין היא השכנה הנאמנה ביותר שיש לישראל " אמר אנסטסיאדיס "שתי המדינות מחויבות לשיתוף פעולה. יש לנו רקע היסטורי ותרבותי משותף וכעת זכינו גם למשאב משותף בתחום האנרגיה". בהמשך דבריו הבהיר הנשיא הקפריסאי כי מדינתו מבקשת להקים את מתקן הנזלת הגז על היבשה בסמוך לאזור תעלת סואץ, כך שגם ישראל תוכל להשתמש בו.
פרס אמר כי "ישראל רואה חשיבות רבה בשיתוף פעולה בתחומי האנרגיה ובתחומים כלכליים נוספים עם קפריסין. קיים רצון אמיתי בישראל להשקיע בה מהידע הרב והטכנולוגיה הישראלית. אני משוכנע כי תחת הנהגתך כנשיא קפריסין ותחת ניסיונך יתרחבו ויעמיקו היחסים האסטרטגים והכלכליים בין שתי המדינות".
נושא נוסף שעלה על הפרק הינו הנחת הכבל התת ימי שעתיד לחבר בין משקי החשמל של ישראל וקפריסין. המיזם האימתני, שעלותו נאמדת במאות מליוני דולרים, אמור להעביר עד כ-2,000 מגה וואט בין המדינות ולהוות מעין גיבוי אנרגטי בין-מדינתי. לפני כחצי שנה החלו הדיונים המשולשים בין ישראל- קפריסין ויוון אודות קידום המיזם כאשר הכבל הישראלי-קפריסאי יתווסף לכבל שיחבר בין קפריסין לכרתים וממנה ליוון, באורך כולל של כ-1190 ק"מ, וייצור למעשה את הקשר בין ישראל ליבשת אירופה. הסכם הבנות (MOU) להנחתו כבר נחתם בין קפריסין ויוון.