בעקבות שלל עיכובים בקידוח נאלצת חברת "שמן" למכור 5% מאחזקותיה במאגר "ים 3" לחברת הקידוח "קספיאן דרילינג" שמתפקדת כקבלנית הביצוע בשטח הימי
מחכים לנפט: שמן מוכרת 5% מחלקה בקידוח תמורת 6 מליון דולר
חברת "שמן" מוכרת 5% מחלקה בקידוח "ים 3" למפעילת הקידוח "קספיאן דרילינג" תמורת סכום של 6 מליון דולר. עד היום החזיקה קספיאן 5% מסל השותפות בקידוח וכעת היא תכפיל את אחיזתה בו. בהודעה הבורסאית שהוציאה "שמן" הבוקר עולה כי בתמורה לעסקה, קספיאן מתחייבת לשאת בכל תוצאות התפעול של הקידוח ביחס לחלקה בו. לצד שמן שמחזיקה ב-79.16% מהקידוח שותפות גם קספיאן (10%), זרח חיפושי נפט ( 7.5%) וחברת צמיחה שמחזיקה ב-3.6% (בכפוף לאישור הממונים בתחום). ההודעה על העסקה מקפיצה את מניות "שמן" שרושמות זינוק של 5.61%.
במידה וקידוח ים 3 אכן יתברר כתגלית מסחרית (במסגרתו יחל תהליך פיתוח של המאגר והפקת הנפט) הרי שאז תעביר קספיאן סכום נוסף ל"שמן" בסך של 2 מליון דולר. עוד הוסכם בין הצדדים כי קספיאן תוכל לסגת מן ההסכם בהודעה מראש של 3 ימים במקרה שבו פעולות הקידוח יושעו בשל בעיות גיאולוגיות וזאת כתוצאה מניצול זכות הוטו המוקנית ל"שמן" בהסכם התפעול המשותף.
מטרת העסקה הנוכחית היא גיוס כספים של "שמן" לטובת המשך הקידוח שנתקל בחודשים האחרונים בשלל קשיים. רק לפני כשלושה שבועות הודיעה קספיאן דרילינג כי בשעת הקדיחה של שכבות הגז העליונות בקידוח נצפו לחצים גבוהים של גז מעבר להערכות המקוריות, דבר שחייב עצירת פעולות הקידוח בעומק 3,551 מטר. כעת על השותפות לבחון תוכניות חלופיות לתוכנית הקידוח המקורית במטרה להמשיך בביצוע הקידוח ולאפשר הגעה למטרה העיקרית – שכבת הנפט – אשר על פי הערכות נמצאת בעומק 5,200-5,800 מטר.
גם במרץ 2013 פורסם כי הקידוח נתקל במספר עיכובים בשל שכבות גיאולוגיות בעייתיות. העיכוב בלוח הזמנים כמו גם פינויי עובדי אסדת הקידוח בשל דרישות מערכת הביטחון הביאו לגידול בתקציב הקידוח מ-108 מיליון דולר ל-128 מיליון דולר, גידול שבעקבותיו דיווחה שמן כי חסרים לה כ-18 מיליון דולר להשלמת הקידוח.