ענקית הסולאר הסינית תקים את הפרויקט הסולארי בעלות של 60 מליון דולר בשיתוף עם חברה פורטוגלית שתקים את השדה בפועל
סאנטק תספק 130,000 פאנלים לשדה הסולארי הגדול במרכז אמריקה
סאנטק עומדת להקים את השדה הסולארי הגדול במרכז אמריקה: המדובר בפרויקט שיוקם במקסיקו בתפוקה של 30 מגה וואט ובעלות של כ-60 מליון דולר. החברה תספק 130 אלף פאנלים לטובת הפרויקט אותו תקים בפועל חברת Martifer Solar מפורטוגל.
המדובר בפרויקט ראשון מסוגו עבור תושבי מקסיקו והוא מגובה על ידי הבנק המרכזי לפיתוח כלכלי במדינה. כמו כן, זהו המתקן הסולארי הראשון שבמסגרת הקמתו נחתם חוזה מול חברת החשמל המקסיקנית לטובת הזרמת החשמל הירוק לרשת.
"אנחנו מאד נלהבים לספק את הפאנלים לפרויקט הכי גדול באמריקה הלטינית" אמר אי. אל מק'דניאל, מנכ"ל סאנטק אמריקה "עם השמש החזקה שיש למקסיקו והדרישה המתעצמת לאנרגיה מתחדשת, אנחנו צופים צמיחה משמעותית באזור הזה". הפרויקט צפוי לספק 82 ג'יגה וואט שעה על פני שנה ולחסוך פליטות של 60 אלף טון פחמן דו חמצני.
למקסיקו מטרות נלהבות למדי בתחום האנרגיה הסולארית: הממשלה קבעה כי עד שנת 2026 תעבור המדינה לשימוש של 35% באנרגיות מתחדשות. נכון להיום, המתקן הגדול ביותר במקסיקו בתחום הסולארי מספק כ-5 מגה וואט כאשר ההספק המותקן כולו עומד על 11 מגה וואט. עם זאת, הצפי הוא כי הביקוש לפרויקטים סולאריים ילך ויגדל, בהנחה שגורמים במשק האנרגיה המקומי אכן יבקשו לעמוד ביעדים הממשלתיים.