חנין אמר את הדברים במסגרת דיון שנערך בועדת ביקורת המדינה בכנסת שעסק בשימור הסביבה החופית. מנהל מקרקעי ישראל טענו בתוקף כי מי שמקבל את ההחלטות היא מועצת המנהל
דב חנין: מנהל מקרקעי ישראל מפקיר את החופים
הוועדה לביקורת המדינה, בראשותו של ח"כ אמנון כהן (ש"ס) קיימה היום (שלישי), במסגרת יום הסביבה, דיון בנושא הבנייה בחופים. ח"כ דב חנין שנדד הבוקר בן שלל דיונים אמר בנושא זה כי "מדינת ישראל היא מדינה ענייה בחופים, יש לנו חוף לא ארוך והרבה מאד חופים נלקחו עד כה לטובת פרויקטים שונים, מסחריים, תעשייתיים וביטחוניים. יש לחצים גדולים מאד של פיתוח, בכל מקום, מצפון לדרום, ואנחנו נמצאים בסכנה מאד גדולה, לא רק לנו, אלא גם לנכדינו. הבעיה הכי קשה כיום היא התכניות הישנות, שעדיין מאיימות על החופים ושהן יכולות להתגבר מבחינה תכנונית על החוקים החדשים של הכנסת. מדובר בתכניות עתיקות, עוד מהתקופה העותמאנית, אבל מאז החשיבה התפתחה וצריך לשקול את הדברים אחרת. לגבי שומרי הסף – לצערי נציגי מינהל מקרקעי ישראל מפקירים את חופי ישראל, אני יודע שזו אמירה קשה, אבל בעלי התפקידים שם שכחו את החובה שלהם, שהיא להגן על האינטרס הציבורי והם מקדמים אינטרסים אחרים. לא בשביל זה הפקידו אותם על מקרקעי ישראל, בטח לא כדי לקדם את טובת היזמים, על חשבון הציבור".
עו"ד דרור אהרוני, סגן היועץ המשפטי של מינהל מקרקעי ישראל התגוננה ואמרה כי "אנחנו גוף מבצע, מי שמקבל את ההחלטות היא מועצת מינהל מקרקעי ישראל, שמנחה אותנו לגבי מדיניות. אנחנו לא נהנים משום הכנסה, הכול עובר לתקציב המדינה. אני לא יכול לנקוב בתאריך, אבל נקיים בקרוב דיון בנושא תכניות בחופים והתאמתן למציאות ולמצב החדש".
ערן ניצן, סמנכ"ל משרד התיירות אמר כי "משרד התיירות לא חושב שצריך לבנות מלונות על חופי הים. בתחום המאה מטר, אנחנו גם כפופים לחוק, לא צריך לבנות. בתחום הסביבה החופית, לעומת זאת, ניתן לבנות. הסביבה החופית היא בעלת פוטנציאל כלכלי גדול מאד למדינת ישראל וצריך לפתח אותה, שם צריך לבנות. אם לא נאזן את התמונה, נשב פה בעתיד בדיון אחר, שיעסוק בשאלה מדוע מדינת ישראל לא מצליחה לבנות חדרי אירוח חדשים והיא אינה מכינה את עצמה ליעד של גידול בכמות התיירים".
עו"ד נועה יאיון מהחברה להגנת הטבע אמרה כי "אמנם ישנו שינוי מגמה ומודעות גוברת לחשיבות השמירה על חופי הים לטובת הציבור, אך ישנה עוד עבודה רבה לפנינו, עד שנגיע למצב בו חופי הים יהיו מוגנים מאיומי בנייה ופיתוח מופרכים. לדוגמא, רק לפני שבוע הגיעה למוסדות התכנון תכנית ישנה משנת 1987, לבניית 46 קוטג'ים בחוף הצוק בתל אביב. אנחנו בחברה להגנת הטבע סבורים כי אין מקום במציאות העכשווית לאשר תכניות כאלה. חופי הים והסביבה החופים צריכים להיות טבעיים, פתוחים ונגישים לכלל הציבור, ולא להיות מוקד משיכה ליזמות ופיתוח כלכלי, על חשבון זכויות הציבור הרחב".