השותפות ב"שמשון" מקוות לעדכן כלפי מעלה את העתודות המצויות במאגר לאחר קידוח נוסף ושונה מקודמו. עם זאת, גם במצב של 0.5 TCF מסמתנת כדאיות לפיתוח המאגר
על אף האכזבה הראשונית, השותפות ב"שמשון" יחזרו לקדוח ב-2014
על אף האכזבה היחסית מתוצאות קידוח האקספלורציה במאגר שמשון (שהעלה ממצאים של בין 0.3-0.9 TCF גז טבעי) ממשיכות השותפות בקידוח לקראת פעילות הפקה. הבוקר מפרסמת מודיעין אנרגיה, המחזיקה ב-10% מהמאגר כי מועצת הגז במשרד האנרגיה אישרה את הארכת הזיכיון ברשיון שמשון בכדי שהשותפות יוכלו לפתח אותו בשנתיים הקרובות. על פי ההודעה, תחילת הקידוחים בפועל יחלו כבר ביוני 2014 אך עוד לפני כן יצטרכו השותפות להגיש תסקירי סביבה, תוכנית גיאולוגית והנדסית של הקידוח השני בשטח הרישיון וחוזה חתום עם קבלן קידוח.
בהקשר זה ראוי לציין כי קבלנית הקידוח המקורית ב"שמשון" הייתה חברת ATP שהספיקה בינתיים לפשוט רגל. כעת ייאלצו השותפות במאגר למצוא מפעילה שתחליף את ATP ותפעל למען חתירה אל שכבות המטרה. על פי גורמים המקורבים לשותפות עולה כי התכנון הוא לחזור ולקדוח באופן שונה מהקידוח הראשוני, בתקווה לעדכן כלפי מעלה את העתודות המצויות במאגר.
עם זאת, גורמים פיננסיים עימם נועדנו היום בנושא מוסרים כי גם ממצאים של כחצי TCF עשויים להיות כלכליים עבור השותפות בשמשון. שווי של 1 BCM כיום, על פי מחיר של כ-5.5 דולר ליחידת אנרגיה (MMBTU) נותן שווי של כ-250 מליון דולר. הקידוח הנוכחי עשוי לעלות לשותפות במאגר עוד כ- 200-300 מליון דולר אך בהינתן העובדה שהמאגר מכיל כ-15-20 BCM, מדובר בהשקעה משתלמת בהחלט.
בתוך כך יש לציין כי גם הרגולטור מבקש לקדם במלוא הכוח את פיתוחם של המאגרים הקטנים לצידם של תמר ולוויתן. הסיבות לכך מגוונות אך הראשית שבהן היא הגברת היתירות למשק והגדלת התחרות בין הגורמים השונים של משק הגז. פיתוח של מאגר שמשון יכול גם להניע פיתוחים של מאגרים קטנים אחרים, באם יתברר שצעד זה אכן היה כלכלי.