החוק החדש, שיתוקצב על ידי האיחוד האירופאי, יבקש לאגד לכדי מסלול אחד את כל הבעיות הסביבתיות איתן נאלצת להתמודד התעשייה הישראלית
חוק רישוי ירוק יוצא לדרך בהשקעה של 900 אלף אירו
גורמים רבים בתעשיה הישראלית מרבים לטעון כי המשרד להגנת הסביבה ושלוחותיו מקשים על עמידה ביעדים הסביבתיים הנדרשים, בשל סחבת בירוקרטית אינסופית. הבעיה שנוצרת כפולה: תעשיינים ישראלים מקבלים רגליים קרות ולא עומדים בהוראות הנדרשות, דבר שמביא להגדלת הזיהום ולהשתת קנסות שמכבידים על התעשייה, שנמצאת ממילא במצב קשה. מנגד, גורמים במשרד להגנת הסביבה נותרים מתוסכלים לנוכח העובדה שהתעשייה "מסרבת" להפוך ירוקה ונקייה יותר.
חוק חדש שניסוחו יחל היום, בשיתוף עם גורמים מקבילים ממשרד להגנת הסביבה בגרמניה, יבקש לאגד לכדי מסלול אחד את כל הבעיות הסביבתיות איתן נאלצת להתמודד התעשייה הישראלית. במסגרת "חוק רישוי ירוק" שתוקצב על ידי האיחוד האירופאי בכ-900 אלף אירו, יאוחדו תחומים שונים ובהם היתר פליטה לאוויר, היתר רעלים, פינוי פסולת מסוכנת, היתר הזרמה לים, היתר הטלה לים ועוד.
במסגרת הפרויקט ידריכו נציגים מהמשרד הגרמני להגנת הסביבה, שמירת טבע ובטיחות גרעינית (BMU) את ישראל בתהליך של יצירת מערכת כזו, בהליך חקיקת חוק "רישוי ירוק", ובשיפור מערכות הדיווח הסביבתי. על פי גורמים במשרד להגנת הסביבה "היתר ירוק" יינתן בהליך של one stop shop, ויסיר מכשולים כגון הליכים ביורוקרטיים מסורבלים, חוסר במידע מרוכז, ותמיכה לא מספקת בהליכי הרישוי.
השר להגנת הסביבה, ח"כ עמיר פרץ אמר היום כי "אי אפשר לקדם סביבה בריאה ללא תעשייה ירוקה. לצד פעולות האכיפה הבלתי מתפשרות, בנינו תוכנית לצמיחה ירוקה יחד עם התעשייה. הליך הרישוי הירוק הוא המפתח לכך שמפעלים לא רק יצבעו עצמם בירוק, אלא באמת יהיו ירוקים – יפלטו פחות זיהום, ימחזרו פסולת, יצמצמו בצריכת משאבי הטבע ועוד".