לאחר שלל עיכובים ובעיות טכניות, מפעל הנייר שניב זוכה לעשות היסטוריה ישראלית עם הפיכתו למפעל הראשון בישראל שקיבל את הגז הטבעי המוזרם ממאגר תמר
בשעה טובה: החלה הזרמת הגז מתמר למפעלי שניב
בתמונה: פסח ברנט, מנכ"ל שניב.
לאחר שלל עיכובים ובעיות טכניות, מפעל הנייר שניב זוכה לעשות היסטוריה ישראלית עם הפיכתו למפעל הראשון בישראל שקיבל את הגז הטבעי המוזרם ממאגר תמר. זוהי בשורה של ממש עבור המפעל שצרכי האנרגיה שלו גבוהים במיוחד בשל תנור מיוחד שעובד 24 שעות ביממה ודורש תפוקות אנרגיה עצומות. . שניב התקשר ישירות עם חברת נובל אנרג'י, מפעילת המאגר, זאת על אף שהמפעלים הקטנים יותר מיועדים לרכוש את הגז באמצעות משווקים. המפעל רכש 0.06 מילארד מ"ק לאורך שבע שנים או עד לסיום הכמות. שווי העסקה מוערך ב-13-16 מיליון דולר, שווי שצמוד למחיר המזוט ולא לתעריפי החשמל כפי שנהוג במרבית ההסכמים מול תמר.
שר האנרגיה מיהר לברך היום את המפעל על חיבורו לגז הטבעי ואמר כי "״זהו עידן חדש בישראל. הגז הטבעי מפריח את הנגב. אחרי שנים של ציפייה, של הכנה ושל תכנון מגיע הגז הטבעי למפעל שניב, הראשון מבין כמה מפעלים בנגב הצפויים להתחבר השנה לגז טבעי״.
בינואר השנה סיים שניב את תהליך החיבור שלו לרשת ההולכה והחלוקה של הגז הטבעי. המפעל, שסבל מעלויות אנרגיה עצומות היה למפעל הראשון שסיים את תהליך ההתחברות למתקן ה-PRMS באשל הנשיא. על ידי ההתחברות לגז הטבעי עתיד המפעל לחסוך בעשרות אחוזים בהוצאות האנרגיה שלו, דבר שיקל עליו את התחרות העזה עמה התמודד בקושי רב בשנים האחרונות מול מפעלים כנייר חדרה שהתחברו לגז כבר לפני מספר שנים. מנכ"ל המפעל, פסח ברנט, אמר כי החיבור לגז מציל מסכנת פיטורים את 130 עובדי המפעל.
שניב הוא אחד משלושת חוזי האספקה החדשים עליהם חתמה תמר בשבועות האחרונים שהזרמת הגז אליהם החלה כעת ושוויים הכולל נאמד ב-50 מיליון דולר. שני המפעלים הנוספים הם מכתשים-אגן וחיפה כימיקילים שחתמו על אספקת גז לתקופה של שבע שנים, זאת עבור כמות שנתית יחסית קטנה של 0.1 מיליארד מ"ק. בעבר היו השניים לקוחות של ספקית הגז EMG שרכשה גז ממצרים. בספטמבר 2011 חוברו למערכת הולכת הגז וחתמו על הסכם גז לגיבוי ממאגר ים תטיס, שהוסב לאחרונה לתמר.