יום לאחר שעברו מסקנות הייצוא את ועדת שרי הממשלה, מוגש הבג"צ הראשון על ידי חברי קואליציה ואופוזיציה כאחד. ברוורמן לנתניהו: "איך בדיוק הממשלה מנמקת את הקפיצה שהיא ביצעה ממסקנות ועדת צמח על 450 BCM ל540 BCM?"
הבטיח וקיים: ברוורמן הגיש בג"צ ראשון נגד ההחלטה על ייצוא הגז
ח"כ אבישי ברוורמן, המכהן כיו"ר ועדת הכלכלה בכנסת, הבטיח לפני כחודש כי יעשה כל שביכולתו בכדי להעביר את ההחלטה בדבר ייצוא הגז לידי הכנסת. ואכן, היום הגיש ברוורמן, יחד עם שלי יחימוביץ', רובי ריבלין ומשה גפני (ש"ס) עתירה לבג"צ בדבר ההחלטה שהתקבלה אמש וקבעה כי ישראל יכולה לייצא 40% מעתודות הגז שברשותה. בעמוד הפייסבוק שלו כתב היום (ב') ברוורמן מילים קשות על החלטת הייצוא וקרא לה "החלטה לא דמוקרטית".
בנוסף לבג"צ שהגישו היום חברי הכנסת צפויות להתקבל מספר עתירות נוספות בבית המשפט העליון בנושא זה. עתירה אחת צפויה להיות מוגשת על ידי מספר עמותות העוסקות באנרגיה וסביבה (אדם טבע ודין כבר הצהירה על כך מפורשות). עתירה נוספת צפויה להיות מוגשת על ידי ישראמקו (המחזיקה בנתח ממאגר תמר) שטוענת כי הסדר הייצוא הנוכחי, כפי שעבר אמש בממשלה, מפלה אותה לרעה ביחס לשותפות במאגר לוויתן. עד כה לא ברור מתי יידונו העתירות המדוברות והאם יש בכוחן לעכב את אישור עסקת וודסייד, במסגרתה אמור להימכר שליש ממאגר לוויתן לענקית האנרגיה האוסטרלית. כזכור, מנכ"ל וודסייד, פיטר קולמן הבהיר לאחרונה כי אם לא יאושרו מסקנות הייצוא עד סוף יוני 2013, הרי שוודסייד תיסוג מן העסקה.
"הגשנו הבוקר, יושבת ראש האופוזיציה ח"כ שלי יחימוביץ', יושב ראש הכנסת לשעבר ח"כ רובי ריבלין ,יו"ר ועדת הכספים לשעבר ח"כ משה גפני ואנוכי עתירה לבג"צ כנגד החלטת הממשלה בנושא יצוא הגז, ודרשנו שההכרעה תגיע לכנסת. הבג"צ הזה הוא קודם כל בגלל העניין הדמוקרטי. לא יכול להיות שהחלטה בסדרי גודל היסטוריים במונחים של הכלכלה הישראלית, לא תגיע לבית המחוקקים" כתב ברוורמן "ראש הממשלה והממשלה התעלמו פה מחוות הדעת של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה שלמעשה אומר, שההכרעה בכנסת מתחייבת מעקרונות המשטר בישראל".
בהמשך התייחס ברוורמן לחוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, בעניין ההחלטה על אישור מסקנות הייצוא בידי הממשלה בלבד. במסגרת חוות הדעת כתב ליכט כי ההחלטה על ייצוא הגז רשאית לעבור בידי הממשלה אך אין מדובר בעניין ראוי. "הפתח היחיד שהמשנה ליועץ השאיר לממשלה הוא עניין "דחיפות ההכרעה" ואני כבר הודעתי ערב שבת לראש הממשלה בכתב, שוועדת הכלכלה תקיים דיונים גם באוגוסט, אם צריך, כדי לסיים את הליך החקיקה במהירות, אבל ראש הממשלה התעלם והחליט לדלג כל הכנסת".
לאחר מכן התייחס ברוורמן לדברים שאמר אמש ראש הממשלה על המתנגדים להחלטות הייצוא, להם קרא פופוליסטים. "ראש הממשלה למעשה האשים אותנו, את הכנסת ואת הציבור אתמול בפופוליזם. ואני שואל, איך בדיוק הממשלה מנמקת את הקפיצה שהיא ביצעה ממסקנות ועדת צמח על 450 BCM ל540 BCM? האם התקיימו דיונים מעמיקים שפשוט הציבור אינו מודע להם? או שהממשלה הבינה שיש מחאה ציבורית אז היא בדקה את כיוון הרוח ושינתה את ההחלטה? האם נשמעה בדיונים האלה עמדתו של כלכלן כל כך בכיר במשרד האוצר כמו מיכאל שראל שדו"ח שכתב מדבר על כך שלא צריך להיות יצוא? אני מבין שבחברת דלק קראו את הדוח ואני שואל את עצמי האם גם שרי הממשלה שהצביעו אתמול קראו אותו? השר להגנת הסביבה לשעבר גלעד ארדן אמר שאפשר לדחות את ההחלטה בשנתיים, אז גם הוא מואשם בפופוליזם? הציבור חייב להיות שותף בדיון הזה ולכן אין מקום אחר לקיים אותו".