מדוע ביטלה טיב טעם חוזה להתייעלות אנרגטית שיכול היה לחסוך לה מאות אלפי ש"ח בשנה? תביעה שהגישה ספארו אנרגיה כנגדה עשויה לברר את הסוגיה
תביעה: טיב טעם התחייבה להליך התייעלות אנרגטית וחזרה בה
חברת ספארו אנרגיה, שמובילה הליכי ההתייעלות אנרגטית בתחום התאורה, תובעת את רשת טיב טעם בסכום של 3.1 מליון ש"ח בטענה להפרת הסכמים וניהול משא ומתן שלא בתום לב. בתביעה שהוגשה על ידי עוה"ד ענבל אביעד וליאור קוינטנר ממשרד ארד ושות', נכתב כי במשך תקופה ארוכה התקיים משא ומתן מסחרי בין הצדדים, אשר במהלכו הוחלט על שיתוף הפעולה שכלל את החלפת מערך גופי התאורה ב-11 מסניפיה הגדולים.
לצורך ההכנה לפרויקט לקחה ספארו הלוואה של כמליון וחצי ש"ח מחברת החשמל, זאת בכדי לממן את קידום הפרויקט בפועל. למעשה, בסניף נתניה של רשת טיב טעם כבר הוטמעה הטכנולוגיה של ספארו, דבר שלטענת החברה הביא לחיסכון משמעותי בעלויות החשמל. בתחילה קיבלה ספארו את התשלום הראוי עבור הליך החלפת גופי התאורה בסניף אך אז החלו הדברים להשתבש.
בשנת 2009 חלו שינויים עסקיים בטיב טעם. החברה מכרה 38% ממניותיה לחברת הארגז, דבר שהביא לשינויים גם בגרעין השליט בה. בשל כך, בוטלה הטמעת גופי התאורה החדשים (מלבד בסניף נתניה, בו כבר פעלו גופי התאורה), דבר שהסב לספארו הפסדים כבדים בשל ההשקעה הראשונית שביצעה בטרם החל הפרויקט בפועל. בין השאר מציינים עורכי הדין כי ספארו ביצעה סקרי אנרגיה, לימוד וניתוח אנרגטי של החנויות, בנייה של תוכנית תאורה, תכנון עלויות ורכש, בחירת גופי תאורה, נראות הגופים, פיזור אור וכו'.
במכתב התביעה מציינים עורכי הדין כי במסגרת חתימת הסכם המימון של ספארו מול חברת החשמל, הוצגה תוכנית מפורטת לחיסכון במסגרת 11 הסניפים של טיב טעם, כולל אחוזי החיסכון בפועל. מעיון במסמך התביעה עולה עוד כי לדברי ספארו, עלות החיסכון המצטברת בסניף נתניה בלבד (בו הוטמעה כאמור מערכת התאורה החסכונית) עמד על 102,798 ש"ח בשנה. לטענת התביעה, החיסכון הכולל שהפסידה רשת טיב טעם מאי הטמעת גופי התאורה ב-11 סניפיה אמור היה לעמוד על 748,880 ש"ח בשנה.
מטיב טעם נמסר "טרם נתקבלה התביעה במשרדי הרשת ועל כן לא נוכל להגיב לטענות".