בהתאחדות התעשיינים מבקשים להתנגד לבג"צ שהגישו יחימוביץ' וריבלין בטענה כי עיכובים נוספים בסקטור הגז ייפגעו בתעשייה הישראלית
התאחדות התעשיינים: מתנגדים לבג"צ שהגישו יחימוביץ' וריבלין
התאחדות התעשיינים מבקשת להצטרף כמשיבה בבג"צ בנושא יצוא הגז הטבעי, שהוגש אתמול על ידי חברי הכנסת שלי יחימוביץ', רובי ריבלין, אבישי ברוורמן ומשה גפני. כזכור, הבג"צ הוגש כנגד הממשלה בטענה כי דרך קבלת ההחלטות בנושא ייצוא הגז לא נעשה בשקיפות המתבקשת. כמו כן טענו הרביעייה כי החלטה הרת גורל כמו זו של ייצוא הגז חייבת להתקיים לאחר דיון מקיף בכנסת, כפי שקרה עם דו"ח ועדת ששינסקי (שעסקה בנושא מיסוי הגז).
ההתאחדות כותבת בבקשתה כי התעשייה, המהווה הצרכן השני בגודלו של הגז הטבעי במשק, עלולה להיפגע בשל העיכובים משמעותיים שיוצרו בפיתוח משק הגז הטבעי בישראל, בעקבות הבג"צ. "עלול להיות בכך", נכתב בבקשה, "כדי לפגוע בכושר התחרות של התעשייה וביכולת של התעשייה לעמוד בדרישות הרגולציה הסביבתית ההולכת ומחמירה".
"התעשייה היא גורם מרכזי שיש לקחת בחשבון בעת הדיונים בעתירה דנן, שכן היא עלולה להיות אחד מהגורמים העיקריים שייפגעו כתוצאה מההחלטה בה. יהיה זה נכון וראוי לאפשר להתאחדות להשמיע את קולה של התעשייה כולה בנושא ציבורי חשוב זה. צירופה של ההתאחדות להליך, כמוהו כצירוף אלפי מפעלי תעשייה, אשר יש לשאלות המועלות בעתירה, השלכה ישירה עליהם ועל המשך קיומם", נכתב בבקשה, שהוגשה על ידי עורכי הדין שני צפרי ואלדד כורש, ממשרד 'עמית, פולק מטלון'.
כמו כן נכתב בבקשה כי "ההתאחדות סבורה שלצורך המשך פיתוח התעשייה בישראל, יש לאפשר גידול בהיקף הספקת גז טבעי למפעלים ויש לעשות זאת במהירות האפשרית. החלטת הממשלה, יוצרת בהירות וודאות שנדרשות בשוק הגז הטבעי בישראל…וודאות יציבות ומהירות אלה, הינן בעלות חשיבות מיוחדת ומכרעת בנקודת הזמן בה נמצאים המשק והמדינה בעניין זה".
יש לציין כי אין זו הפעם הראשונה בה התאחדות התעשיינים מבקשת להתערב בהחלטות משקיות בנושא הגז. בתחילה, אי שם באוגוסט 2012, בחרה ההתאחדות להתנגד למסקנות ועדת צמח וקבעה כי על המדינה לשריין עתודות גז עבור 40 שנה. לאחר מכן השתנו פני הדברים וחייק הבהיר באחרונה כי המדינה צריכה למהר והחליט על הייצוא, גם עם מסקנות ועדת צמח (שתכננו צריכת גז מקומית ל-25 שנה בלבד) יאושרו כפי שהן. כעת, כאמור, מבקשת ההתאגדות להתנגד לבג"צ שביקש להעביר את ההחלטה על הייצוא לידי הכנסת.