מתרחבים לאירופה: המתקנים שנרכשו על ידי אנלייט וקרן נוי נמצאים בצפון איטליה ומבוססים על טכנולוגיה של מערכת עקיבה אחר קרני השמש (טרקרים)
אנלייט וקרן נוי רוכשות צבר פרויקטים באיטליה ב- 53 מליון ש"ח
אנלייט אנרגיה מתחדשת וקרן נוי משתפים פעולה עם חברת אקונרג'י בכדי לרכוש את חברת סונן האיטלקית שמחזיקה בצבר מתקנים סולאריים פעילים בהיקף של 6.7 מגה וואט. עלות העסקה נאמדת בכ-53 מליון ₪. המתקנים שנרכשו על ידי אנלייט נמצאים בצפון איטליה ומבוססים על טכנולוגיה של מערכת עקיבה אחר קרני השמש (טרקרים). השלמת ההסכם כפופה להתקיימותם של מספר תנאים ואישורים שהמוכרים מחויבים להשיג וצפויה בשבועות הקרובים.
רכישת חברת סונן תתבצע באמצעות חברת בת שהוקמה לפרויקט שנמצאת באחזקה משותפת של אנלייט (51%) ושל קרן נוי (49%). לאחר השלמת העסקה, תחזיק חברת המיזם ב-75% מהון המניות של חברת סונן (חברת הפרוייקט) וחברת הבת של אקונרג'י תחזיק ב-25% מחברת סונן. עבור קרן נוי מדובר בהשקעה משמעותית ראשונה באירופה, שנולדה במסגרת הרחבת שיתוף הפעולה האסטרטגי יחד עם חברת אנלייט, וסלילת דרכה של הקרן לבחינת אפיקי השקעה נוספים מחוץ לגבולות ישראל בתחומי התשתיות והאנרגיה.
סה"כ ההשקעה ברכישת הבעלות בחברת סונן תעמוד על 11.3 מיליון יורו. חלוקת השקעה בין המשקיעים תהיה כדלקמן, קרן נוי תשקיע כ- 2.2 מיליון אירו שיקנו לה 49% בהון של חברת המיזם ועוד כ- 5.4 מיליון אירו בהלוואת מזנין שתוענק לחברת המיזם, שחלקה יועמד לחברת הבת של אקונרג'י. בסה"כ תשקיע קרן נוי כ- 7.6 מילון יורו בפרויקט. אנלייט תשקיע כ- 2.3 מיליון אירו, שיקנו לה 51% בהון של חברת המיזם ואת אמצעי השליטה בה ואקונרג'י תשקיע כ- 1.5 מיליון אירו שיקנו לה 25% מהון המניות של חברת סונן.
גלעד יעבץ מנכ"ל אנלייט אמר היום: "מדובר באחת העסקאות החשובות שביצענו השנה שהשלמתה, צפויה להניב לחברה הכנסות ברוטו בגובה של כ- 395 מיליון שקל, שייפרסו על פני תקופה של 18 שנה. ההשקעה הינה חלק מאסטרטגיית הפעילות של החברה לגיוון השקעות החברה במספר שווקים גיאוגרפיים ובסגמנטים שונים של אנרגיות מתחדשות. העסקה מהווה הרחבה משמעותית של שיתוף הפעולה עם קרן נוי. אנו רואים בקרן נוי כשותפה אסטרטגית המהווה מכפיל כח ומשלימה את יכולותיה של החברה. אנו מקווים שנמשיך לעבוד יחד גם בפרויקטים נוספים".
רן שלח וגיל-עד בושביץ מנהלי הקרן ציינו כי, "כעסקה ראשונה של הקרן מחוץ לישראל היא נבחרה בקפידה, מתוך מספר רב של הזדמנויות, לאור השילוב האופטימלי בין איכות השותפים ומבנה העסקה מבחינת פרופיל הסיכון/תשואה שלה. עסקה זו מהווה חלוץ לעסקאות נוספות בשיתוף פעולה עם אנלייט והקרן מאמינה כי איחוד הכוחות בין שני הגופים מהווה פלטפורמה מצוינת להמשך פיתוח".