תחנת הכוח, שתבוסס על סולר וגז טבעי, תקום בסמוך למיכל אמוניה המכיל כ-70 טון. התושבים צפויים להגיש בג"צ כנגד ההחלטה
הממשלה הכריעה: תחנת הכוח בבאר טוביה תקום ביעדה המקורי
לאחר מאבק ממושך מצד תושבי האזור, החליטה היום (א') הממשלה כי תחנת הכוח בבאר טוביה תקום בשטח שיועד לה מלכתחילה. התחנה, שעתידה לקום בסמוך לאזור תעשייה המכיל מיכל אמוניה בהיקף של כ-70 טון, מטריד את תושבי האזור שיצאו להפגין כנגד הקמתה בשנים האחרונות. בעבר נמסר ממטה המאבק של תושבי האזור כי יגיעו עד בג"צ בכדי למנוע את הקמת התחנה ביעדה הנוכחי.
ההחלטה עברה בממשלה על אף התנגדותו של השר ארדן, אליו הצטרף גם שר הרווחה, מאיר כהן. עם זאת, ארדן הצליח לקדם בהחלטת ממשלה תוכנית מתאר ארצית לתחנות כוח שיוקמו בעתיד. החלטה זו מגיעה שבוע לאחר שיהודה ניב, ראש מנהל החשמל במשרד האנרגיה הודה בפני ועדת הפנים בכנסת כי נכון להיום, אין תכנית מתאר שכזו, דבר שמייצר עמדת כוח של היזמים על המדינה בבואם לקבוע היכן יוקמו תחנות הכוח לעתיד לבוא.
טענתם המרכזית של המוחים היא כי המיקום בו עתידה לקום התחנה, מסכן את תושבי האזור שנמצאים בטווח נפילת טילים מן הגבול הדרומי. כמו כן עלו טענות על כך שהתחנה קרובה מדי למרכז מסחרי הומה אדם. לחיזוק טענותיהם הביאו המפגינים מספר גורמים ובהם נציגים מטעם משרד הבריאות ונציגים של מחלק הכבאות באזור. עם זאת, ראוי לציין כי השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, תמך בהקמת התחנה, דבר שעזר לקדם את ההחלטה שהתקבלה היום.
תחנת הכח באר טוביה עתידה לספק לרשת החשמל כ-400 מגה וואט והיא צפויה להיות מבוססת גז טבעי וסולר. התחנה נמצאת בבעלות חברת טריפל M שנשלטת על ידי מוטי פרידמן (לשעבר יו"ר חברת חשמל) משה טרי ואברהם ננקשווילי. בועדת הפנים של הכנסת שדנה בהקמת התחנה לפני כחודש עלו מספר רב של דוברים שהביעו את דעתם בעד ונגד הקמת התחנה. חברי הכנסת מיקי רוזנטל, נחמן שי ודב חנין הביעו את התנגדותם להקמת התחנה באזור המוצע בשל חשש לפגיעה בתושבים שנמצאים בטווח טילי גראד וקאסם מהגבול הדרומי. גם משה מזרחי ממפלגת העבודה הביע בעבר את התנגדותו הנחרצת להקמת הפרויקט וזאת לאחר שסייר באזור בו אמורה לקום התחנה.
גם גורמים מקצועיים במשרדים השונים הביעו את התנגדותם הברורה כנגד הקמת התחנה. כך למשל, ד"ר מיכאל גדלביץ', רופא מחוז דרום במשרד הבריאות, אמר כי משרדו מודאג מקרבת תחנת הכוח ליישובים וכי לא קיים מידע על היקף השימוש בסולר בתחנה או בתחבורה שתיווסף לאזור. גם נציג המשרד להגנת העורף אמר כי משרדו הינו בעד ביזור של תחנות כוח ומכיוון שלא הוצגו חלופות ראויות, המשרד מתנגד.
לעומת זאת, סא"ל עדנה פרדו, ממשרד הביטחון, אמרה כי משרדה אינו רואה מניעה להקמת תחנת הכוח ובלבד שיהיו אישורי טיסה מתאימים ומיגונים שדורש פיקוד העורף. רשף שי קריסי, מפקד תחנת כיבוי האש בקריית מלאכי, הציג את עמדתו ואמר כי הוא מתנגד להקמת תחנת הכוח בשל קרבתה למפעלים המסכנים את האוכלוסייה ובשל איומים ביטחוניים מהדרום. הוא סיכם ואמר כי קיים פוטנציאל סיכון משמעותי לסביבה ולאוכלוסייה של קריית מלאכי ויישובי באר טוביה.
מ-IPM נמסר היום כי ""אנו שמחים על האישור הנוסף שניתן על ידי הממשלה להקמת מפעל האנרגיה בבאר טוביה, יחד עם אישורי ועדת השרים לענייני פנים וסביבה והועדה לתשתיות לאומיות".