הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה הודיעה כי עד שנת 2016 צפויה האנרגיה המתחדשת לעלות על מתחרותיה מהאגף הפוסילי (גז טבעי ) והגרעיני, זאת בשל הוזלה משמעותית של הפאנלים הסולאריים והתפתחות מסיבית של השוק הסולארי במדינות המתפתחות דוגמת הודו וסין
אנרגיות מתחדשות יספקו יותר אנרגיה מגז טבעי כבר ב-2016
הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה הודיעה כי עד שנת 2016 צפויה האנרגיה המתחדשת לעלות על מתחרותיה מהאגף הפוסילי (גז טבעי ) והגרעיני, זאת בשל הוזלה משמעותית של הפאנלים הסולאריים והתפתחות מסיבית של השוק הסולארי במדינות המתפתחות דוגמת הודו וסין. על פי מחקר של הסוכנות, תוצרי האנרגיה של שמש, רוח, אנרגיה ביולוגית ואנרגיה גאו-תרמית צפויים לגדול ב-40% בחמש השנים הקרובות. נתון זה יכפיל למעשה את נתוני האנרגיה המתחדשת שנצפו בשנת 2011.
נתונים נוספים מראים כי אם התחזיות של הסוכנות ייצאו לפועל הרי שהאנרגיה הנקייה, (לא כולל אנרגיה גיאו תרמית) עתידה לספק 8% מכלל צריכת החשמל בעולם, זאת לעומת 4% שנרשמו ב-2011. נתון נוסף ומרתק שניתן ללמוד מהמחקר הוא שכיום מחירי האנרגיה המתחדשת מאפשרים את יצירתה של תחרות אמיתית מול דלקים פוסיליים ברמת המחיר. כך למשל, אנרגיית רוח ושמש לא נדרשות יותר למתן סובסידיות בכדי להתמודד אל מול יצרני אנרגיה "מסורתיים".
בסוכנות הבהירו כי ממשלות לא נזקקות כיום להוציא סכומי עתק כפי שעשו בעבר בכדי לקדם את ההטמעה של האנרגיות המתחדשות. "מקורות של אנרגיה מתחדשת עומדים היום על הרגליים אל מול הדלקים הפוסיליים" אמרה יו"ר הסוכנות, מריה ואן דר הובן בניו יורק "הרבה מהאנרגיות המתחדשות כבר לא זקוקות לתמריצים רציניים מידי הממשלות".
כאמור, השווקים המתפתחים צפויים להוות את מנוע הצמיחה המשמעותי ביותר עבור האנרגיות המתחדשות בשנים הקרובות. סין מובילה את המגמה באופן מובהק עם צמיחה של 40% בחמשת השנים הקרובות והתקנות של לא פחות מ-310 ג'יגה וואט. זהו סכום כמעט דמיוני עבור המדינה שהתחילה להשקיע באגפים אלו רק בשנים האחרונות. 58% מסך ההשקעות באנרגיה מתחדשת בשנים הללו יגיעו ממדינות שאינן חברות ב-OECD, נתון ממנו ניתן ללמוד כי דווקא המדינות החלשות צפויות להשקיע משאבים רבים מבעבר לאנרגיות נקיות.
בישראל לא קוראים דוחות "בעייתיים" כאלה. כולם עסוקים בקדחת הגז שפקדה את אזורנו…
הלוואי שזה כבר יהיה!! ושזה גם יקרה כאן בארצנו אחרי שגופי ממשלה וגורמים אחרים יורידו המחסומים והמכשולים ששמו בדרך זו !!!
This is a reconfirmation of the significance of solar energy and calls for enhanced support to solar. Aharon Roy