אנשי מגמה ירוקה החתימו אמש כ-1,000 מפגינים שביקשו להצטרף לעתירה כנגד החלטת הממשלה על ייצוא הגז. העתירות בנושא יידונו בפני נשיא בית המשפט העליון ב-1 באוגוסט
כ- 1,000 אזרחים הצטרפו לבג"צ כנגד ייצוא הגז
בתמונה: מפגינים מצרפים את שמם לבג"צ כנגד ייצוא הגז. צילום: מגמה ירוקה
אמש (ש') צעדו כ-3,000 מפגינים ברחובות תל אביב בכדי למחות כנגד אי קיומו של צדק חברתי. אל ההפגנה, שנשאה שלל מסרים חברתיים, הצטרפו גם המתנגדים לייצוא הגז שביקשו לעשות מאמץ אחרון בטרם הגעת הדיון על הייצוא לבג"צ. במהלך ההפגנה נפתחה עמדת החתמה על ידי עמותת מגמה ירוקה שפעיליה החתימו כ-1,000 מפגינים כתמיכה לעתירה בבג"צ.
כזכור, חברי הכנסת שלי יחימוביץ', רובי ריבלין, משה גפני ואבישי ברוורמן הגישו בג"צ כנגד החלטת הממשלה אודות ייצוא הגז ודרשו כי החלטה מסוג זה חייבת להיות מוכרעת על ידי כלל חברי הכנסת. עתירה נוספת הוגשה לבית הדין על ידי עמותת אדם טבע ודין שטענה דברים דומים. שתי העתירות מבוססות באופן משמעותי על חוות הדעת של סגן היועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, שקבע כי החלטת ייצוא הגז הינה הסדר ראשוני וככזו היא מחויבת לעבור בהחלטה רחבה.
אודי חן, רכז מאבקים ציבוריים במגמה ירוקה מסר כי "הגז הטבעי יכול להוזיל לכל משפחה את יוקר המחיה ב 3,500 ש"ח לשנה, הגז יכול לפתח מקומות תעסוקה ולאפשר לנו לנשום אוויר נקי יותר. לא ניתן למשאב טבע נוסף להישדד מהציבור ולעבור לידי הטייקונים. אם לא נפעל אנחנו עלולים למצוא את עצמנו תוך מספר שנים במקום בו לא ישראל לנו מספיק גז ונאלץ לייבא דלקים מזהמים שיעלו למדינת ישראל 600 מיליארד שקלים. לא נוותר עד שנוודא שיש מספיק גז לתושבי ישראל".
היום (א') תדון וועדת השרים לענייני חקיקה בהצעת חוק בנוגע לייצוא הגז שאמורה לאפשר ייצוא של 40% מכלל עתודות הגז. ובהמשך השבוע (17.7) יתקיים דיון במליאת הכנסת בנושא הגז הטבעי בנוכחות ראש הממשלה. לדיון יגיעו עשרות פעילי מאבק הגז בכדי להבהיר את עמדתם בנושא הלוהט.