בעמק חפר טוענים כי הקמת מתקני קליטת הגז באזורם יהווה סכנה של ממש מבחינה בטיחותית וסביבתית גם יחד. הדיון בבג"צ נקבע ל-9 באוקטובר 2013
מועצת עמק חפר מצטרפת לבג"צ נגד הקמת מתקני קליטת הגז ביבשה
המועצה האזורית עמק חפר הגישה כתב תשובה לעתירה בדבר הקמת מתקני קליטת הגז באזורה. בכך מצטרפים נציגי עמק חפר לעתירה שהגישה מועצת מגידו לבג"צ כנגד הקמת מתקני קליטת הגז בתחומן. הדיון בבג"צ יתקיים ב-9 באוקטובר 2013, כחודש לפני הדיון הסופי בועדה הארצית לתכנון ובניה במסגרתה אמורים להקבע היעדים הסופיים להקמת המתקנים לטיפול בגז.
אחת הטענות המרכזיות שמעלה עו"ד ענת בירן, החתומה על כתב התשובה היא כי בניגוד לטענות קודמות שקבעו כי המועצה הארצית לתכנון ובניה דנה בסוגיית הקמת המתקנים היבשתיים באופן נייטרלי הרי שבפועל, מעיון בפרוטוקולים של ועדת צמח עולה כי הועדה 'קבעה' כי המתקנים יקומו באזורי עמק חפר וחגית, זאת עוד לפני שהתקבלו אישורים סטטוטוריים בעניין על ידי המועצה. לטענת העותרים, הקביעה של ועדת צמח ייצרה עובדות בשטח שמנעה דיון ענייני באפשרות לחלופה ימית.
עוד טוענת בירן כי עמדת המשרד להגנת הסביבה התהפכה באופן שאינו מניח את הדעת שכן לאחר שהתקבלה חוות דעת רשמית על ידי גורמי המקצוע במשרד (בכתב ובעל פה) שקבעה חד משמעית כי הקמת המתקנים באזורי עמק חפר הינם בעייתיים למדי, הרי שבסופו של הליך התייצבה מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, אלונה שפר, בועדה הארצית לתכנון ובניה והצביעה בעד אישור החלופה של עמק חפר.
טענה נוספת שעולה מהעתירה הנוכחית היא כי נציגי המועצות ניסו לקבל את התייחסותם של כל בכירי הממשלה בדבר הקמת המתקנים היבשתיים, אך נותרו ללא כל מענה. בין הדמויות להם פנו נציגי המועצה ניתן למנות את שר הביטחון, משה בוגי יעלון, גלעד ארדן ביושבו כשר להגנת הסביבה וכשר להגנת העורף, שר האנרגיה, סילבן שלום, שרת הבריאות, יעל גרמן ועוד גורמים נוספים בלשכות התכנון הארציות ובמשרד הפנים.
לדברי העותרים, הקמת מתקן קבלת הגז ביבשה, כפי שהוחלט במועצה הארצית לתכנון ובנייה עשוי להוות פגיעה סביבתית ובטיחותית חמורה בתושבי האזור. בין השאר מונים העותרים את הקירבה של עמק חפר לאזור טול כרם כגורם מסכן. כמו כן, עולים טענות על פגיעה חריפה במסדרון האקולוגי המצוי באזור זה הסמוך לנחל אלכסנדר, המיועד לשימור.
האם גם בעמק חפר התקבלה החלטה בניגוד לתסקיר כמו בחגית שהמועצה הארצית לחובבנות לא קיבלה את דעתם של עורכי התסקיר שהמליצו על עין איילה ?
מה הקשר של עמק חפר לכרמל ?
האם לא הוחלט על שני מתקנים טיפול שונים ?
מדוע לא הגישו בגץ עצמאי עבור המתקן שלהם ?
לא ברור מהכתבה האם עמק חפר מצטרפים לעתירה או מתנגדים לעתירה.
ידוע לי שראש המועצה שלהם כבר הסכים למתקן יבשתי אצלם. אז מה השתנה ?
למה לעשות כתבות שטחיות ???