קבוצת דלק פרסמה הצעה לרכישת המניות בדלק אנרגיה שאינן בבעלותה. מן הפרסום עולה כי היא בוחנת אפשרויות יצוא גז בצנרת למדינות קרובות
'דלק' במגעים לייצוא גז טבעי בצנרת לירדן, תורכיה ומצרים
השותפויות בחברת דלק פרסמו אמש הצעה בה הן פונות לכל יתר המחזיקים בחברת 'דלק אנרגיה' לרכוש 13.3% ממניות החברה. קבוצת דלק, המחזיקה בכ-87% ממניות 'דלק אנרגיה', מציינת במסמך כי אם תצליח הצעת הרכש, תוקם חברה חדשה של תמלוגים, בה יקבלו מניות גם מחזיקי 'דלק אנרגיה', ולכן התמורה בהצעת הרכש תאפשר להם להנות מתמלוגי העל ממאגרי הגז והנפט גם לאחר השלמת העסקה.
זמן קצר לאחר פרסום הצעת הרכישה, פרסמה חברת אבנר השייכת לקבוצת דלק, דו"ח ובו עדכונים וביאורים להצעה. הדו"ח כלל סעיף הנוגע לתוכניות הייצוא של החברה ובו נכתב כי "השותפות בוחנת את האפשרויות השונות לייצא גז טבעי בצנרת לירדן ו/או לתורכיה, ו/או למצרים ו/או לרשות הפלשתינאית ומנהלת מגעים עם גורמים שונים בקשר לכך".
דיווח זה מחזק את הסברות מן התקופה האחרונה כי וודאותה של עסקת וודסייד הולכת ומתפוגגת. כזכור, וודסייד נכנסה למגעים לחתימה על העסקה בלוויתן בעקבות רצונה לשווק גז טבעי ללקוחותיה בסין ובדרום מזרח אסיה. לצורך כך, חייבת וודסייד להקים מתקן הנזלת גז (LNG). אולם, מן ההתפתחויות האחרונות עולה כי השותפות האחרות במאגר לוויתן מעוניינות יותר באפשרות של ייצוא הגז הטבעי בצנרת למדינות שכנות.
בזמן שהצדדים מחכים להחלטת בית המשפט העליון שיכריע האם מסקנות יצוא הגז שהתקבלו על ידי הממשלה תקפות או לא, פיטר קולמן, מנכ"ל חברת וודסייד האוסטרלית, עדיין לא אמר נואש מן העסקה, ובראיון שהעניק לאחרונה ל"אוסטרליאן" אמר: "אנחנו מחכים להכרעת בית המשפט הגבוה בישראל בכדי שנוכל להגיע לסיכומים מול השותפים במאגר". וודסייד, שביקשה לרכוש את הזכויות על 30% ממאגר לוויתן תמורת 1.25 מיליארד דולר, הייתה אמורה להעביר סכום של 696 מליון דולר לאחר אישור מסקנות הייצוא לידיהן של השותפות במאגר. בינתיים וודסייד מעכבת את התשלום בשל הציפייה לפסיקת בג"ץ. סכום זה, אם יתקבל בסופו של יום, עשוי להוות את התנופה המרכזית לפיתוחו של מאגר לוויתן.