הביקור ייערך בתאריכים 26-27 באוגוסט, זאת לקראת קיומו בישראל של הכנס העולמי לאנרגיית רוח
המזכיר הכללי של האיגוד העולמי לאנרגיית רוח יבקר בישראל בסוף החודש
המזכיר הכללי של האיגוד העולמי לאנרגיית רוח (WWEA), סטפן גזנגר, יבקר בישראל בין התאריכים 26-27 באוגוסט, זאת לקראת קיומו בישראל של הכנס העולמי לאנרגיית רוח. ביום שלישי, ה-27.8.13, האיגוד הישראלי לאנרגיית רוח יערוך לכבודו אירוע באוניברסיטת תל-אביב שיעסוק באפשרויות ניצול אנרגיית הרוח בעולם, ובישראל בפרט.
גדי הראלי, מנכ"ל איגוד אנרגיית הרוח בישראל, מסר היום ל"תשתיות" כי בספטמבר צפוי להתקבל האישור הסופי של ישראל כמארחת הכינוס העולמי לאנרגיית רוח. לדברי הראלי, הקשר עם האיגוד העולמי לאנרגיית רוח עוזר לקדם את המאמצים לפיתוח אנרגיית הרוח בישראל.
משרדי הממשלה נקטו עד כה מספר צעדים לקידום הפקת אנרגיית רוח. אחד מהם הוא קביעת תעריפים לקוט"ש שיופק מאנרגייה זו: 1.5 ₪ לקוט"ש מטורבינות המייצרות עד 15 קילו-וואט, 1.2 ₪ לקוט"ש מטורבינות המייצרות בין 15-50 קילו-וואט, ו-53 אגורות לקוט"ש מטורבינות המייצרות מעל 50 קילו-וואט (49 אגורות לטורבינות גדולות שיוקמו לאחר 2014).
בנוסף, מנהל התכנון עובד כבר מספר שנים על תוכנית מתאר ארצית (תמ"א), שפורסמה לפני כשבועיים להערות הציבור. באיגוד הישראלי לאנרגיית רוח מקווים מאוד כי אישורה של התוכנית יהווה את יריית הפתיחה להתנעת הפעילות בנושא. "ללא תוכנית ארצית הרשויות המקומיות והארציות לא יודעות כיצד לפעול, וכל נושא אנרגיית הרוח מתקדם כאן בעצלתיים" אומר הראלי.
לפני יותר משנה הקימה הממשלה צוות בין משרדי שמטרתו בחינת בקשות של יזמים להקמת תחנות רוח גדולות. בצוות נכללים חברי משרדים ממשלתיים (פנים, אנרגיה, חקלאות), האגודה הישראלית לאנרגיית רוח, רשות הטבע והגנים, קק"ל, צה"ל, חברת חשמל, מנהל מקרקעי ישראל ועוד.
"מדינת ישראל הציבה יעד להפקת חשמל מאנרגיית הרוח, והוא 600 מגוואט, שהם 3% מצריכת החשמל בישראל ל-2020", אומר הראלי, "אולם, לפני כשמונה חודשים יצא הצוות הבין משרדי לראשונה ב'קול קורא' ליזמים פרטיים המעוניינים להקים חוות רוח גדולות. כמות הבקשות שהוגשו עד כה הגיעה במצטבר ל-2,000 מגוואט, שזה פי שלוש ממה שהקצתה הממשלה לשנת 2020. הנתון הזה מראה שהפוטנציאל להפקת חשמל מאנרגיית רוח בישראל גדול בהרבה מהיעד שהוצב לו".
הצוות בוחן את ההצעות שהוגשו לו ובנוסף לפני כחודש יצא 'קול קורא' נוסף להגשת הצעות של יזמים פרטיים להקמת חוות רוח גדולות. הבקשות של הסבב הזה יתקבלו עד לתאריך 15.8.13.
"לצערנו בישראל התהליכים הרלוונטיים לפיתוח השימוש באנרגיית רוח איטיים בהרבה מאשר במדינות אחרות. פרויקט של תחנות רוח צריך לארוך 3-5 שנים וכרגע זה לא המצב. אני מקווה שהתמ"א בנושא תפתור את החלק העיקרי של הבעיות".
האגודה הישראלית לאנרגיית רוח היא עמותה שפועלת כמוסד ללא כוונת רווח.
הרשמה לאירוע שייערך באוניברסיטת תל-אביב:
http://isrwea.eventbrite.com/
לשאלות ולפרטים נוספים ניתן לפנות לגדי הראלי, מנכ"ל האגודה הישראלית לאנרגיית רוח: gadi.hareli@israwea.org.il
בתמונה: גדי הראלי, מנכ"ל האגודה הישראלית לאנרגיית רוח