חברה קנדית טוענת כי הטכנולוגיה הסולארית החדשה שלה מסוג "אולטרה לייט" מאפשרת לה להפחית את עלות החומרים ב-89% לעומת הטכנולוגיה מהדור הקודם
טכנולוגיה סולארית חדשה מפחיתה את עלות חומרי הייצור ב-89%
ארגון קנדי הנתמך במענקים ממשלתיים השלים לאחרונה בדיקת נאותות לטכנולוגיה הסולארית החדשה מסוג "אולטרה לייט" של חברת SHEC אנרג'י, המאפשרת להפחית את עלות החומרים ב-89% לעומת הטכנולוגיה מהדור הקודם של החברה.
החברה העריכה לפני כשנה כי היא עשויה להצליח להפחית את עלויות הדגמים הסולאריים שלה ב-75%. נכון להיום, ההפחתה בעלויות החומרים הגיעה ל-89%, והיא משמעותית ביותר. למרות שעלויות העבודה של הפקת המוצר אינם ידועים עד שקו הייצור נמצא בשלב מוגמר, החברה צופה חסכון דומה גם בעלויות אלה.
בכדי לאפשר הפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת 24 שעות ביממה, פיתחה SHEC אנרג'י כוח סולארי מרוכז וטכנולוגית אגירת אנרגיה תרמית. פריצת הדרך הזו תאפשר לייצר אנרגיה מתחדשת במחירים תחרותיים לאלו של ייצור חשמל מדלקים מאובנים ברוב חלקי העולם.
באופן מסורתי, אנרגיה סולארית היתה יקרה מאוד וממשלות רבות ברחבי העולם סבסדו באופן נכבד את התעשייה הזו. מדינות רבות נסוגות כרגע מן הסבסוד ובהתאמה לכך, חברות רבות העוסקות בתחום מוצאות עצמן לא רווחיות.
למרות שפאנלים סולאריים פופולריים עבור גגות, הם אינם פתרון מעשי עבור ייצור חשמל בקנה מידה גדול הנדרש לאספקת אנרגיה של ערים שלמות. כמו כן, הוספת מאחסני חשמל כמו סוללות, היא יקרה מאוד. מידה רבה של השקעה הולכת לאחסון אנרגיה, במיוחד לטכנולוגית סוללת הליתיום. הבעיה בנושא זה טמונה בכך שהיצע הליתיום בקרום כדור הארץ מוגבל מאוד. סוללות ליתיום משמשות למחשבים ניידים, טלפונים סלולריים ומכוניות חשמליות. בכדי לאחסן אנרגיה עבור שימוש ןשל ערים שלמות יידרש הרבה יותר ליתיום. הערכות מסוימות מצביעות על כך שהביקוש לליתיום יעלה על ההיצע שלו עוד לפני 2015.
הטכנולוגיה החדשה של החברה צמצמה באופן משמעותי את עלויות הייצור יחד עם עיצוב מוצר ייחודי וזאת על ידי המצאת תהליך ייצור חדש. טום בק, מנכ"ל החברה, מספר: "הטכנולוגיה החדשה שלנו ברובה לא יכלה להיות מיוצרת בתהליך הייצור המסורתי, לכן היה עלינו להמציא, לעצב ולבנות את המכונות לייצור המוצר החדש".
החברה משתמשת באמצעי אחסון מבוסס אנרגיה תרמית. "כשעשינו אנליזות לדרך פיתוח הטכנולוגיה שלנו, לקחנו בחשבון את נושא הקיימות. אני לא מתכוון לקיימות במובן של אנרגיה מתחדשת, אם כי הטכנולוגיה שלנו משיגה זאת, אלא במובן שחברתנו יכולה לגדול גם בעתיד, וזה אומר – לא להישאר ללא חומרי גלם, כמו ליתיום. חלק מן הקריטריונים שלנו לעיצוב הטכנולוגיה היו להחליט אילו חומרים יהיו זמינים גם בעתיד הרחוק בכדי להבטיח את הקיום והיתרון הכלכלי שלנו".