המצב הכלכלי באירופה, במזרח התיכון ובאריקה צפוי לפגוע בהתפתחות הענף. עם זאת, עד 2020 המשק צפוי לחזור לפעילות ענפה
אנרגיית הרוח באירופה ובמזרח התיכון במגמת התכווצות
שוק אנרגיית הרוח באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה צפוי להיחלש בשנתיים הקרובות, כך מעריכה חברת הייעוץ Make Consulting. ההתכווצות צפויה בעיקר לנוכח המשבר הכלכלי השורר באזורים אלו , דבר שהביא להפחתה במענקי הסבסוד לענף. עם זאת, אזורים אלו צפויים להתקין כ-13.3 ג'יגה וואט במהלך 2013 בעוד שב-2014 התפוקה המותקנת צפויה לעמוד על 12.4 ג'יגה וואט. מספרים אלו נמוכים מאלו של שנת 2012, אז הותקנו 13.4 ג'יגה וואט.
כמה מן המדינות המובילות באירופה בתחום אנרגיית הרוח הפחיתו באופן משמעותי את התמיכות שלהן עבור הסקטור המתפתח. כך למשל, ספרד ואנגליה, שנחשבו למדינות חזקות בתחום, הפחיתו סובסידיות ומנעו את התמיכות הקבועות, אותן התרגלו לספק בשנים עברו. אפילו בגרמניה, מעצמת האנרגיה המתחדשת העולמית, מעכבים במעט את התפתחות השוק בשל רצון לבחון את השפעתו על הכלכלה.
"מדיניות שכוללת אי וודאות בחודשים האחרונים השפיע לרעה על הביקושים" נמסר בהצהרה שפרסמה חברת הייעוץ "מהלך זה עתיד להמשך גם אל תוך 2014". על אף הירידה הצפויה בהתקנות של השנים הקרובות, הצפי הוא כי עד 2020 האזור יתאושש מהמשבר ויביא לכך שיותקנו כ-19 ג'יגה וואט חדשים, עד שנת 2020. הצפי הוא כי המדינות שיחזקו את ענף הרוח שלהם בהמךש העשור כוללות את דרום אפריקה, פינלנד, רוסיה, אוקראינה, נורבגיה, מצרים ומרוקו.
נקודה נוספת (ומעודדת) שמציין הדו"ח קובעת כי עד 2020 צפויה אנרגיית הרוח להגיע למצב של גריד פאריטי במרבית המדינות המדוברות, דבר שיקל עליהם להתחרות באופן אמיתי מול ייצור חשמל באמצעות דלקים פוסיליים.