כך טוען דוח מחקר חדש על ייצור מודולים סולארים סיניים שנערך על ידי חברת המחקר GTM
הטכנולוגיה ולא החומרים היא שתוזיל את עלויות האנרגיה הסולארית
שיפור טכנולוגי ולא הוזלת עלויות של חומרים יהווה את הפקטור הדומיננטי בהוזלה המתמשכת של מפעלים סיניים לייצור מודולים, כך נטען בדוח מחקר שנערך על ידי חברת המחקר GTM. עוד נטען במחקר כי מפעלים סיניים יהיו מסוגלים לייצר מודולים בעלות של 0.36 דולרים לוואט עד שנת 2017.
במהלך 3 השנים האחרונות, הושגה הוזלה של 54% בעלויות הייצוא של הפאנלים הסולאריים, .בעיקר בשל צניחת מחירי החומרים שנגרמה עקב היצע רב מאוד של פוליסילקון, האחראי ל-54% מהפחתת העלויות, כאשר הפחתת עליות של חומרים אחרים היו אחראיים ל-26% מן ההפחתה.
"הפחתות היסטוריות שכאלה כנראה לא יימשכו בעתיד. השאלה שצריכה להישאל היא כיצד ניתן להמשיך להפחית את העלויות?", אומר האנליסט שיאם מהטה העומד בראש הצוות שערך את המחקר ב-GTM.
הדוח צופה שיצרנים סיניים יוכלו לקצץ בעלויות רק 0.01 דולרים בשנה הקרובה, חסכון שמתגמד לעומד קיצוץ של 0.1 דולרים בעלויות בין השנים 2014 ל-21017.
"המקור לחיסכון יהיה בצניחת עלות העבודה", אומר מהטה, "אנו זקוקים לעלייה משמעותית באוטומציה של חברות סיניות בכדי להקל על האינפלציה בשוק העבודה שם".
הפחתת עלויות נוספות ליצרנים תתאפשר על ידי השקעה בשיפור טכנולוגיות (60%) וירידות נוספות בעלויות חומרים שאינם פוליסיליקון (22%). העקומה תכיל קיצוץ נוסף של 17% במחירים בעוד הפוליסיליקון יתרום רק אחוז אחד לירידה.