במפגש הציגו חברות ישראליות פיתוחים של מוצרים המשרתים את תעשיית אנרגיית הרוח בפני מזכיר האיגוד העולמי לאנרגיית רוח שהגיע לביקור ראשון בישראל
מפגש של תעשיינים ישראליים ומזכיר האיגוד העולמי לאנרגיית רוח התקיים היום
לקראת קיום הכינוס העולמי לאנרגיית רוח בישראל ולרגל הגעתו לישראל של המזכיר הכללי של האיגוד העולמי לאנרגיית רוח, מר סטפן גזנגר, התקיים היום (ג') מפגש של נציגי תעשייה העוסקים בפיתוח וייצור מוצרים הקשורים לתעשיית אנרגיית הרוח. המפגש התקיים בבית התאחדות התעשיינים בתל-אביב בנוכחות גזנגר ואורגן על ידי גדי הראלי, מנכ"ל האגודה הישראלית לאנרגיית רוח.
מטרת הכינוס הייתה להציג בפני המזכיר גזנגר את החברות הישראליות העוסקות בפיתוח מוצרים הקשורים לאנרגיית רוח וכמו כן, לאפשר לאותן חברות להתוודע לפועלו של האיגוד העולמי לאנרגיית רוח בכדי שיוכלו להסתייע בשירותיו בעתיד. גזנגר אמר בכינוס כי נפגש אתמול עם אתמול עם שרי הכלכלה, האנרגיה והחוץ הישראליים, ואלה גילו עניין בפיתוח ייצור אנרגיית רוח בישראל.
Synergy Cables היתה אחת החברות שהציגו את פועלה בכנס. לחברה מפעל הממוקם בשדרות והיא עוסקת בייצור כבלי אנרגיה המשווקים לעולם ולישראל. לחברה יש ניסיון בייצור כבלים המשמשים בתעשיית אנרגיית הרוח וכמו כן היא מייצרת כבלים המונחים בקרקעית הים וגם בייצור כבלים לשימושי תקשורת. היקף המכירות השנתי שלה הוא 173 מיליון דולר.
אלי רוזינסקי, מנכ"ל EVR motors, הציג את פיתוחי החברה. מדובר בחברת סטארטאפ שהוקמה ב-2012 באשקלון, המפתחת גנראטור לטורבינות רוח במשקל נמוך ובעל יעילות גבוהה. הגנראטור של החברה יהיה במשקל 150 קילוגרם בעוד הגנראטורים המפותחים כיום לאותו שימוש שוקלים 300 קילוגרם. מדובר בנגראטור שישמש בטורבינות רוח המייצרות 20 קילו-וואט. החברה ממומנת על ידי Horizon GreenTech ונתמכת גם על ידי רותם תעשיות, גפן השקעות ביומד, אלסטום ו-BDB.
אנדרי קוטלר מחברת Smart wind אשר הוקמה בשנת 2009 הציג טורבינה חדשנית המתיימרת להיות בעלת יעילות גבוהה יותר מטורבינות אחרות בשוק. החברה כרגע זקוקה להשקעה של כשלושה מיליון דולר. נציגה של חברת ENSTORAGE הציג למשתתפים את הפתרון שמפתחת החברה לשם אגירת אנרגיה, הן בתחום אנרגיית הרוח והן בתחום האנרגיה הסולארית. החברה מתמקדת במגזר היצרנים הגדולים של אנרגיה מתחדשת. עוד נציגים שנכחו בכנס היו הארכיטקט חיים שניידר מחברת Wind Wells המתמחה באיתור נקודות יעילות למיקום חוות רוח ונציג חברת Renso, יצרנית טורבינות.
האיגוד העולמי לאנרגיית רוח הוקם בשנת 2002 בברלין לשם קידומה ועידודה של אנרגיית הרוח בעולם. בארגון חברות יותר מ-100 מדינות, ביניהן מדינות מפותחות ומתפתחות, ובין חבריו נמנים גם מדענים ונציגי חברות. הארגון מבקש לקשר בין גופים שונים על מנת להעביר ידע בין ארגונים, מדענים, חברות וממשלות לשם קידום אנרגיית הרוח. ועידה עולמית של הארגון מתקיימת אחת לשנה בנוסף לקבוצות עבודה הפועלות במשך השנה בתחומים שונים הקשורים לאנרגיית רוח. עד כה נערכו ועידות שנתיות באפריקה, סין, אוסטרליה, הודו, ארגנטינה, דרום קוריאה, איסטנבול, קהיר, קובה, גרמניה ועוד.
במפגש בבית התעשיינים אמר גזנגר: "זהו ביקורי הראשון בישראל, ביקור חשוב והזדמנות לפגוש אנשים שקשורים לתעשיית הרוח בישראל. אנו מעוניינים לערוך את הועידה השנתית של האיגוד העולמי בישראל, אך ראשית כל הגעתי לכאן בכדי לחוש את השטח ולבדוק האם יש עניין ורצון מצד גופים בישראל בנושא החשוב הזה. בפגישות שערכתי עד כה נראה שיש עניין בתחום". היום בשעה 17:00 יתקיים באוניברסיטת תל-אביב אירוע נוסף לרגל הגעתו לישראל של המזכיר הכללי של האיגוד העולמי לאנרגיית רוח בהשתתפות נציגי משרדי הממשלה, תעשייה ואקדמיה.