"כדי למנוע את הליך ההתנגדויות היקר והארוך, יש לכנס את כל הנוגעים בדבר ולקיים כבר כעת בדיקה אובייקטיבית של החלופה הימית" כתב יו"ר המועצה למנכ"ל משרד הפנים
יו"ר מועצת חוף הכרמל: נתנגד להקמת מתקני קליטת הגז גם בעמק חפר
לאחר שניצח את הקרב מול הרשויות ומנע את הקמת מתקני קליטת הגז בחוף דור, יוצא ראש מועצת חוף הכרמל, כרמל סלע, למאבק נגד הקמת המתקנים גם באזור עמק חפר. במכתב שנשלח לפני כעשרה ימים למנכ"ל משרד הפנים, יגאל צרפתי, מבקש סלע מהועדה הארצית לתכנון ובניה להימנע מאישור התוכנית הנוכחית שכוללת הקמת מתקנים על פני שטח של מאות דונמים. על פי סלע, הקמה של מתקנים כאלו בשטחים האמורים "מהווים סיכון עצום לחיי התושבים במרחב ותאפשר בעתיד הרחבת הפעילות התעשייתית באופן שיפר באופן דרמטי את אופי החיים באזור".
בתחילת דבריו מציין סלע את המאבק העיקש שניהלו אנשי המועצה ותושביה כנגד ההחלטה להקים את המתקנים בשטחי חוף דור. לאחר שניצחו במאבק, משתף סלע, היה זה שר האנרגיה הקודם, עוזי לנדאו שביקש להודות לאנשי המועצה על כך שהתנגדו בתקיפות להקמת המתקנים באזורים אלו ואף ציין כי צעד זה מנע הפסדים של מיליארדי ש"ח למשק וזירז את הגעתו של הגז הטבעי לנקודת הקליטה באשדוד.
"כדי למנוע את הליך ההתנגדויות היקר והארוך, יש לכנס את כל הנוגעים בדבר ולקיים כבר כעת בדיקה אובייקטיבית של החלופה הימית" כתב סלע " ההתעקשות להתעלם מחלופה זו עומדת בסתירה להגיון הפשוט והבריא. בידינו הוכחות חד משמעיות כי מתקן ימי הינו פיתרון אמין, מהיר, זמין, בטיחותי וזול מכל מתקן יבשתי". יש לציין כי סלע מכיר בעובדה כי בסופו של יום, גם המתקן הימי יזדקק לנקודת קליטה יבשתית אך מבהיר כי מתקן זה יהיה קטן באופן משמעותי מזה שמתוכנן כעת.
יש לציין כי בעבר נשאל השר לנדאו, בתקופת כהונתו כשר האנרגיה, מדוע לא מקדמת המדינה את החלופה הימית במקום זו היבשתית. השר השיב ואמר כי המדינה שוקלת הקמת מתקן ימי אך לא תוכל להיסמך אך ורק על מתקן שכזה מכיוון שבמקרה של תקלה (או אירוע חבלני), משך זמן התיקון במתקן כזה, עשוי לקחת זמן ממושך מדי. את הטענות הללו דוחים אנשי עמק חפר וחבריהם מחוף הכרמל בטענה כי זמן התיקון של מתקן ימי לא ממושך מזה של מתקן יבשתי.
רק לפני כשבוע דיווחנו כי אישור התוכנית להקמת מתקני קליטת הגז עשויה להידחות עד לתחילת שנת 2014, זאת בשל סחבת של נציגי משרד האנרגיה. התוכנית, שהוגשה זה מכבר למשרד להגנת הסביבה, תיאלץ לעבור את עיניהם הבוחנת של נציגי המשרד ורק לאחר מכן תוגש למועצה הארצית לתכנון ובנייה, אז יוכל הציבור הרחב להגיש את הערותיו והתנגדויותיו. סחבת זו, בהקמת המתקנים, עשויה לייצר בעיית יתירות משמעותית במשק הגז הטבעי, דבר שעשוי לפגוע בתעשיינים השונים שלא יוכלו להנות מפירות הגז בשל מחסור אקוטי בתשתיות ההולכה.