חברות הדלק "ניצלו" מקנסות גבוהים במיוחד בשל הודאה באשמה. גובה הקנסות במסגרת ההסדר ינועו בין 350-800 אלף ש"ח
חברות הדלק הגיעו להסדר טיעון באשר לאי דיווח על מפגעי זיהום
לאחר שחברות הדלק הישראליות זיהמו את הקרקע ואת מי התהום ונקנסו במליוני ש"ח בשל כך, הגיעו נציגי החברות (דלק, דור אלון, פז וסונול) לבית המשפט בכדי להתמודד עם תיק נוסף שנקשר לאי הדיווח בשל אותם מקרים. במסגרת הדיון, שנערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב הגיעו נציגי חברות הדלק להסדרי טיעון מול המדינה, כך שיישלמו סכומים מופחתים על הקנסות המקוריים שהיו אמורים לקבל. ארבע החברות הודו ב-197 מקרים של דליפות לא מדווחות ובכך הביאו על עצמם את ההקלה בגזר הדין.
על פי ההסדר המתגבש, שייחתם רק בעוד יומיים, חברות הדלק (דלק,פז, סונול) ישלמו קנסות מופחתים שינועו בין 350-650 אלף ש"ח כאשר דור אלון תיאלץ לשלם קנס מוגדל שינוע בין 500-800 אלף ש"ח. פרט נוסף שאליו הגיעו הצדדים להסכמה כולל את מחיקת שמותיהם של מנכ"לי החברות מכתב האישום. בין ה"מזוכים" במסגרת ההסדר ניתן למנות את גיורא שריג ויעקב בן אסייג (דלק), מודי בן ש"ך (פז), משה ארז (סונול) וישראל יניב (דור אלון).
כתב האישום הנוכחי, כפי שהוצג בבית המשפט, מוכיח כי דלק היא שיאנית הזיהום עם 70 דליפות מ-44 תחנות, מיד אחריה מככבת "פז" עם 68 דליפות מ-30 תחנות, ולדור אלון 21 דליפות מ-16 תחנות. יש לציין כי כתב האישום המקורי הוגש כבר ב-2010 אך התהליך המשפטי התארך עד עתה. ראוי לציין כי הסכומים שנקבעו בסופו של יום במסגרת ההסדר, נמוכים משמעותית מאלו שהיו יכולים להתקבל במסגרת פסק דין מסורתי.
יש לציין כי גם בסקר הסביבתי שערך המשרד להגנת הסביבה במהלך השנה החולפת התברר כי חברות הדלק "שומרות על מעמדן" כחברות המזהמות במשק. כך קרה שבראש הרשימה נמצאו "סונול" (מקום 1), דור אלון אנרגיה (מקום 2), אלון אחזקות (מקום 3), דלק (מקום 4) ופז (מקום 5). גם הסקר הזה שיכלל את רמות הזיהום שיצרו החברות לצד התעלמותן מהתראות של המשרד להגנת הסביבה ואי דיווח על מפגעים שונים.