במכתבים ששוגרו על ידי נציגי העמותה לשר להגנת הסביבה ולשר להגנת העורף נכתב כי קרבת המיכלים באזור מסוכנת במיוחד בשל חשש לפגיעה של טיל
"צלול": יש למגן בחדיפות את מיכלי האמוניה בבאר טוביה
עמותת "צלול" שיגרה מכתבים לשר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, ולשר להגנת העורף, גלעד ארדן, בכדי שיקדמו את מיגון מיכלי האמוניה באזור התעשייה של באר טוביה. באזור תעשיה זה ממוקמים מספר מפעלים המחזיקים במיכלי אמוניה גדולים המהווים סכנה חריפה במקרה של התלקחות, רעדית אדמה או פגיעת טילים. בין המפעלים שמחזיקים במיכלים אלו ניתן למנות את "טנא נגה" עם מיכל מאושר ל-35 טון, קורניש חן עם 25 טון ועמגל (המייצרת דשנים) עם 20 טון.
ב"צלול" הסתמכו בקריאתם למיגון המיכלים על חוות דעת שכתב בעבר אלוף (במיל') הרצל שפיר בנוגע למיכל האמוניה באזור חיפה. שפיר עמד בראש הוועדה הציבורית המייעצת לבחינת ההערכות והטיפול בחומרים מסוכנים ברגיעה ובשעת חירום ובמסגרתה נבחנו הערכות המפעלים ומכלי החומרים המסוכנים בצפון הארץ בעקבות מלחמת לבנון השנייה, אולם לדברי "צלול", המלצותיה נכונות גם למקרה זה.
בעמותה סבורים כי יש לבצע בדחיפות את הפעולות הבאות בשטח המפעלים: ביצוע סקר סיכונים לעמידות המבנים, המתקנים והמכלים והכנת תכנית לחיזוקם, מיגון המכלים והצנרת (יש לשקול הטמנה עילית של המכלים)., התקנת אמצעים למניעת דליפת אמוניה מהצנרת למקרה פגיעה והכנת תיק מפעל לטיפול במצבי חירום.
כמו כן סבורה "צלול" כי יש לנקוט בשורה של פעולות למיגון אוכלוסיית האזור למקרה חירום או אירוע חומרים מסוכנים. לפיכך יש, בין היתר, להודיע לתושבים על קיום הסכנה, להתקין מערכת התראה מפני חומרים מסוכנים (אזעקה מיוחדת), להגדיר מיהו הגוף האחראי על ביטחון התושבים באזור בהקשר של אירועים מסוג זה, להדריך את האוכלוסייה כיצד לנהוג במקרה של אירוע דליפת אמוניה וכן לצייד את התושבים באמצעי מיגון מפני אמוניה.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי "המשרד להגנת הסביבה לא מתפשר על חיי אדם. אנו דורשים מכלל המחזיקים בחומרים מסוכנים בישראל לעמוד במדיניות מרחקי הפרדה ממוקדי ציבור ולשם הבטחת העמידה בדרישותנו, לא נהסס לנקוט בכל הכלים העומדים לרשותנו, לרבות אכיפה".