הסכם המימון הראשון נחתם מול דויטשה בנק אך הועבר לידיים ישראליות ברגע האחרון. החזר ההלוואה עתיד להתפרש על פני 15-19 שנה
כלל מימון תלווה 350 מליון ש"ח לאנרג'יקס עבור השדה הסולארי בנאות חובב
השדה הסולארי שמקימה אנרג'יקס בנאות חובב (הגדול מסוגו בארץ, בהספק של 37.5 מגה וואט) יקבל את המימון שלו מכלל מימון ולא מדויטשה בנק, כפי שתוכנן מלכתחילה. המדובר בסכום של כ-350 מליון ש"ח, אותו תעביר כלל לחברה עם חיבורו של השדה הסולארי לרשת החשמל. חיבור זה צפוי להתקיים כבר בסיומה של שנת 2014 כאשר הנכס עצמו (השדה הסולארי) יהווה את הבטוחה להחזר ההלוואה.
בהשקת אבן הפינה לפרויקט נאות חובב, ציין אסי לוינגר, מנכ"ל החברה כי "גורם הממן הוא דויטשה בנק גרמניה. זה אחד הפרויקטים היחידים שבו בנק זר מממן פרויקט סולארי. עלות הפרויקט נאמדת בכ-350 מליון ש"ח והמחיר כולל בתוכו את עלויות הקרקע שעומדת על 30 מליון ש"ח ועלויות מימון של 20 מליון. הפרויקט אמור להכניס כ-42 מליון ש"ח הכנסות מדי שנה".
עם זאת, ועל אף ההתלהבות הגדולה מהגורם הזר שמימן את הפרויקט, העדיפו באנרג'יקס להעביר את המימון לידיים ישראליות. מקורבים להנהלת החברה מסרו היום ל"תשתיות" כי המעבר מדויטשה בנק ל"כלל" אירע בשל רצון לנצל פערי תיווך בין מטבעות, כאשר את השלב הראשון (עד להקמת הפרויקט) מימן הבנק הגרמני ואת השלב הנוכחי, יממן גוף מקומי.
אנרג'יקס צפויה לרכוש מאות אלפי פאנלים סולאריים מחברת פירסט סולאר הסינית כאשר את הממירים יספקו, ככל הנראה, חברת SMA הגרמנית. הקבוצה נכנסה לתחום האנרגיה המתחדשת בשנת 2009 והיא מקימה, לצד הפרויקט בנאות חובב פרויקטים גדולים נוספים בחלוציות ואשלים. לצד העשייה שלה בתחומי האנרגיה המתחדשת, פועלת החברה גם כשותפה בתחנות הכוח הפרטיות (מבוססות הגז) בדוראד ו-OPC.
כלומר ההלואה של כלל באה להחליף הלוואת גשר שנתנה DB לתקופת ההקמה.
מה מיוחד וייחודי בכך? פרקטיקה ידועה ומקובלת בעולם.
לעיתים הלוואת הגישור הינה רק ערבות ש-DB מוציאה לטובת המקימים כך שהתמורה שתתקבל בעתיד ע"י המימון הארוך טווח יובטח. כך למעשה DB אינה מממנת בעצם אלא רק נוטלת הסיכון שאכן יימצא המממן לטווח ארוך עד לסיום הקמת המיזם. שוב, פרקטיקה ידועה ומקור לרווח ל-DB אם עשו ניתוח סיכונים טוב.
ברור שעשו ניתוח סיכונים מדוקדק והיה ברור שיהיה גוף מימון לטווח ארוך.
לכן רווח נקי ל-DB. אחלה עיסקה לגרמנים, שאפו