סונול, דלק, פז ודור-אלון הסתירו באופן שיטתי 197 דליפות דלקים מ-113 תחנות דלק בשנים 2000-2004
ביהמ"ש גזר על חברות הדלק לשלם כ-2.5 מיליון שקל משום שהסתירו דליפות דלקים
ביהמ"ש השלום בתל אביב קבע היום (א') כי חברות הדלק סונול, דלק, פז ודור-אלון הסתירו באופן שיטתי 197 דליפות דלקים מ-113 תחנות דלק שלהן במהלך השנים 2000-2004. סגן נשיאת בית משפט השלום בתל-אביב, בני שגיא, גזר על הנאשמות, במסגרת הסדר הטיעון, לשלם את הקנסות הבאים: חברת סונול – 630 אלף שקל, חברת פז – 700 אלף שקל, חברת דור אלון – 510 אלף שקל וחברת דלק – 750 אלף שקל.
בית המשפט הרשיע את החברות בעבירות של אי ביצוע בדיקות אטימות, אי מסירת תוצאות בדיקות אטימות לממונה, אי דיווח על דליפת דלק ואי טיפול במתקן לא אטום. בנוסף, כל החברות למעט חברת דלק, הורשעו גם באי התקנת פיאזומטר, שהוא אמצעי החובה לביצוע בדיקות האטימות במיכלי הדלק ובצנרת הדלק ואשר אין להחליפו באמצעי בדיקה אחר.
בכתבי האישום, שהוגשו נגד החברות כבר בדצמבר 2010, הגדירה המדינה, המאשימה במשפט, את העבירות כ"הסתרה שיטתית ומתמשכת של תוצאות בדיקות אטימות למכלי דלק וצנרת דלק". חברות הדלק טענו מצידן כי מדובר בעבירות ישנות וכי מאז אותם אירועים הן השקיעו עשרות מיליוני שקלים בתיקון הליקויים. השופט שגיא פסק בגזר הדין כי "ניתן לראות תמורות ושינויים והשקעות כספיות של החברות מאז ביצוע העבירה". אולם, דוח של הטכניון המבוסס על נתונים שנמסרו לו על ידי החברות עצמן לגבי השנים 2009-2010 קבע כי דליפות רעלים לקרקע נמשכו ב-219 תחנות מתוך 919 התחנות של 4 החברות הגדולות. למרות זאת נכתב בדוח הטכניון כי ניתן לראות שיפור ניכר בהתנהלות הנאשמות.
בגזר הדין הודה השופט שגיא כי הוא "נכון לקבל את טיעונה העקרוני של המאשימה לפיו התוצאה העונשית שגובשה בהסדר הטיעון אינה משקפת את הענישה הראויה במקרים דומים מבחינת נסיבות ביצוע העבירות והיקפן", אך נימק את הקנסות הקלים שהוטלו על הנאשמות בטיעונים שכתב האישום הוגש ב"שיהוי ניכר ביותר, על גבול ההתיישנות", בשיפור שחל בטיפול בנושא מצד החברות מאז התקופה בה בוצעו העבירות ולבסוף בעובדה כי הנאשמות הודו בעבירות המיוחסות להן ובכך חסכו זמן ציבורי.