הפרויקט בוצע בשיתוף חברת "סאן- אלקטרה" ישראל, ובמימון הבנק האירופאי למחקר ופיתוח (EBRD)
אי.טי סולאר הקימה פרויקט סולארי בהספק של 4.2 מגה וואט באוקראינה
בתמונה: ד"ר לינהוי סוי, מנכ"ל אי.טי פתרונות סולאריים שקידם את הפרויקט באוקראינה
חברת אי.טי סולאר סיימה להקים פרויקט סולארי בהספק של 4.2 מגה וואט באודסה, אוקראינה. המדובר בפרויקט הגדול מסוגו באזור זה ועלות הקמתו נאמדת בכ-4.4 מליון אירו שמומנו על ידי הבנק האירופאי למחקר ופיתוח בשיתוף פעולה עם קרן הטכנולוגיה הנקייה של אירופה. השדה הסולארי, שמתפרס על פני כ-70 דונם, מכיל לא פחות מ-17 אלף מודולים מתוצרת אי.טי סולאר. החברה לא הסתפקה רק באספקת הפאנלים אלא שימשה גם כחברת ה-EPC בפרויקט.
במסגרת הקמת הפרויקט, חברה אי.טי סולאר לחברת "סאן- אלקטרה גלובל" (Sunelectra Global) , חברה ישראלית הפועלת בשוק הבינלאומי ומתמחה בשווקים הסולאריים הפעילים במדינות המתפתחות. את הפרויקט הנוכחי החלה לקדם החברה בשנת 2011, תוך מתן ייעוץ טכני ומסחרי לנציגי אי.טי סולאר.
ד"ר לינהוי סוי, מנכ"ל אי.טי פתרונות (חברת הבת של אי.טי סולאר שהקימה את הפרויקט) אמר כי "הסגירה הפיננסית עם הבנק האירופאי למחקר ופיתוח והשלמת הקמתו של המתקן היא תוצאה של קורדינציה רצופה בין הבנק, סאן-אלקטרה והצוות המיומן שלנו במינכן. המהלך הזה גם מדגים את הפיכתנו לחברת EPC גלובלית, שרושמת הישגים נאים גם בתחום המימון הבנקאי".
סבקי אקונר, מנהל הבנק האירופאי למחקר ופיתוח באוקראינה מסר כי "הבנק שלנו השקיע עד כה סכום של 1.7 מיליארד אירו בתחום האנרגיות המתחדשות באוקראינה ואנחנו נשאר מחויבים לפיתוח של התחום במדינה. המתקן החדש שהוקם באודסה הוא דוגמה טובה למחויבות שלנו לתחום. ככל שהפעילות שלנו בתחום תלך ותתרחב, אנחנו צופים המשך עבודה משותף עם אי.טי סולאר".
פיטר רוזנקרנץ, מנכ"ל סאן אלקטרה הוסיף ואמר כי "הצוות שלנו גאה בסיוע שהעניק לטובת יצירת הקשר בין אי.טי סולאר לבנק האירופאי, המהווים שני שחקנים מרכזיים בתחום האנרגיות המתחדשות. ההצלחה שלנו בהובלה של מהלכים מהסוג הזה מדגישה את האפקטיביות והנסיון שהחברה שלנו מציעה. בהמשך הדרך נמשיך לשתף פעולה עם הגורמים שהוציאו לפועל את הפרויקט".