ההפסדים של נגב טקסטיל במהלך השנה החולפת עלו על רף מליון הש"ח. במשרד הכלכלה מבהירים: לא נחלק מענקים למפעלים שאינם יכולים לשרוד
סוף דבר: מפעל נגב טקסטיל סגר את שעריו, 46 עובדים הלכו הביתה
לאחר סאגה ממושכת שכללה לא מעט הבטחות לישועה, נסגר אמש (ג') מפעל נגב טקסטיל באופן סופי. המפעל, שהוקם בשנת 1987 נחשב למפעל עוגן עבור תעשיית הטקסטיל הישראלית ושימש מקום עבודה בשנים האחרונות ל-46 עובדים. כזכור, בתקופה האחרונה עלה נסיון נואש להציל את המפעל על ידי הזרמה של 3 מליון ש"ח מטעם המדינה אך בעוד שהנהלת המפעל ביקשה לקבל מענק, הרי שבפועל שר הכלכלה ואנשיו קבעו כי מדובר בהלוואה, בה הנהלת המפעל לא יכולה הייתה לעמוד.
לדברי שר הכלכלה, נפתלי בנט, שפורסמו הבוקר ב"כלכליסט", המדינה לא תמשיך להשקיע במפעלים כושלים ותעדיף להפנות את המשאבים הכספיים שלה בהסבת עובדי המפעל, כדי שאלו יוכלו למצוא עבודה במקומות אחרים. כמו כן הוסיף בנט כי בעלי המפעל סירבו להכניס את היד לכיס בכדי למנוע את קריסתו. יש לציין כי נתון זה אינו מדויק כלל ועיקר וכי מנכ"ל המפעל, אורי אדר, השקיע מכספו שלו סכומי עתק בכדי לנסות ולהציל את המפעל במשך שנים.
בדיווח של "כלכליסט" מהבוקר עולה כי מצבו של המפעל הורע משמעותית בשנים האחרונות וכי כבר ב-2010 נרשמה צניחה ברווח הנקי שעמד על הפסד של 814 אלף ש"ח. בשנת 2013 עמדו ההפסדים על 1,160,000 ש"ח, סכום שהקשה על הנהלת המפעל בהמשך הפעילות השוטפת. תוכנית ההבראה של המפעל, שלא יצאה אל הפועל בסופו של יום כללה התחברות לתשתית הגז הטבעי שהייתה יכולה להחזיר אותו אל מאזן חיובי אך כאמור, הדברים לא יצאו אל הפועל.
תעשיית הטקסטיל הישראלי נמצאת בקריסה מזה שנים מספר. עם זאת, סגירתו של נגב טקסטיל צפויה להעיב עליו עוד יותר מכיוון שהוא שימש כמבצעה היחידה בארץ לטקסטיל מקומי. ייתכן כי סגירתו תוביל לסגירת מפעלי טקסטיל נוספים וכי ענף זה יפסיק להתקיים בגבולות ישראל. כעת ניתן רק לקוות כי עובדי המפעל המפוטרים אכן יקבלו את אותה הסבה מקצועית עליה דיווח השר. נמשיך לעקוב ולדווח.
פשוט כואב הלב עליהם