ההחלטה התקבלה בבהילות בשל חשיבות הנושא. 5 שופטים הצביעו בעד דחיית העתירה ו-2 התנגדו. ראש הממשלה בירך על ההחלטה
סוף דבר: בג"ץ דחה את העתירות כנגד יצוא הגז
שופטי בית המשפט העליון דחו הערב (ב') ברוב של 5 שופטים את העתירות שהוגשו כנגד ייצוא הגז וקבעו כי יש לקבל את החלטת הממשלה בנושא. ההחלטה, שהתקבלה זה מכבר לפני מספר חודשים, קבעה כי יש לייצא 40% מהגז הטבעי שנתגלה לחופי ישראל ולהשאיר את ה-60% הנותרים לצרכי המשק הישראלי. ההחלטה נתקבלה הערב בזריזות, זאת בשל "חשיבות ההכרעה". נימוקי פסק הדין יינתנו בהמשך.
יש לציין כי כבר אמש, בדיון הראשון שנערך בבית הדין הגבוה לצדק בירושלים, ניתן היה לראות לאן נושבת הרוח כאשר שופטי בית המשפט הפנו לעותרים שאלות נוקבות בדבר העתירה. השאלה שחזרה על עצמה שוב ושוב מצד השופטים היא מדוע לא חוקקה הכנסת חוק בנושא ייצוא הגז, אם נושא זה נראה לה כמו נושא שיש להעביר בחקיקה רחבה בלבד. בסופו של הליך לא הצליחו נציגי העותרים לשכנע את שופטי ההרכב המורחב כי ההחלטה בדבר הייצוא מחוייבת בהצבעה רחבה ופסקו כנגדם.
הבג"ץ שהוגש נגד יצוא הגז היה לאחד הנושאים הבוערים על סדר יומו של משק האנרגיה הישראלי. בעקבות הדחייה בדיונים (שהשתהו בשל תקופת החגים) נותרו מספר סוגיות לא פתורות כאשר הבוערות שבהן קשורות ליעדי הייצוא ולהסכמי השותפות במאגר "תמר" ו"לוויתן". מי שחיכה ביתר שאת לשמוע את פסק הדין הנוכחי הוא נשיא חברת ודסייד האוסטרלית שחתם זה מכבר על הסכם הבנות עם שותפות מאגר "לוויתן" באשר לרכישה של שליש מן המאגר. כעת יוכלו הצדדים להמשיך במו"מ ולראות כיצד יפתחו את המאגר ולאן יבחרו לייצא את הגז שבתוכו.
מעבר ליזמי הגז שהמתינו בכליון עיניים לפסיקה (מבחינתם, הפסיקה הנוכחית היא ברכה שאין כמותה) גם התאחדות התעשיינים יכולה לספוק כפיים בשמחה. ההתאחדות, שהצטרפה לממשלה בצד המשיבים, הבהירה מספר רב של פעמים כי החשש מאי פיתוחו של לוויתן בשל אי מתן אישור בהול לייצוא, יביא לכך שכבר בשנת 2017 יווצר מחסור בגז, בשל עודף ביקושים מצד התעשייה ומחסור בהיצע.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מיהר להגיב על פסיקת בית הדין ואמר כי "הגז הטבעי שהתגלה מול חופי ישראל הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של המשק הישראלי. בזכות המתנה הזו שקיבלה מדינת ישראל מהטבע, נוכל להוזיל את מחירי החשמל למשקי הבית בישראל, ולהשקיע מיליארדים רבים שיתקבלו מצוא הגז בבריאות, בחינוך וברווחת הציבור הישראלי, כך שתספיק לצרכי המשק לפחות ל-25 שנה. זאת החלטה שמאזנת בין הצורך להבטיח מקור אנרגיה זמין וזול לשימוש אזרחי ישראל והצורך לייצא גז שממנו תפיק המדינה רווחים שיושקעו לרווחתם של אזרחי ישראל. כל עיכוב ביישום ההחלטה שקיבלה הממשלה היה מעמיד בסכנה את יכולת המדינה לממש את רווחי משאבי הגז שלנו. ישראל לא תחזור על הטעות שעשו מדינות שהתמהמהו במימוש המשאב הזה ולבסוף נשארו בלי גז".
שר האנרגיה והמים בירך גם הוא על ההחלטה הערב ומסר "״פסיקת בגץ מחזקת את החלטת הממשלה שאותה הובלתי להשאיר כמות גדולה של גז טבעי לשימוש המשק הישראלי. ההחלטה שקיבלנו היתה שקולה ומאוזנת וראתה את צורכי המשק ואת הצורך לדאוג לדורות הבאים. ההחלטה תוביל למאבק ביוקר המחיה ותוביל להורדת תעריפי החשמל, המים ומוצרים רבים במשק. אני משוכנע כי כעת, בעקבות החלטת בגץ, תינתן דחיפה לפיתוח מאגרים חדשים לרווחת הציבור ולחיזוק הכלכלה הישראלית״.
גם בנובל אנרג'י שלחו תגובה לפסיקה בה נכתב כי "נובל אנרג'י מברכת על הצעד החשוב הזה שיקדם את תעשיית החיפושים וההקפה במימי ישראל. החברה מחויבת להמשיך ולעבוד יחד עם הממשלה על קידום ופיתוח פרויקט לוויתן כמו גם על הגברת אספקת הגז למשק המקומי".
יו"ר איגוד מחפשי הגז והנפט בישראל, אורי אלדובי מסר היום כי "״בפני תעשיית האנרגיה הישראלית עומדים אתגרים רבים, וודאות רגולטורית הינה תנאי הכרחי להמשך פיתוח וקידום התעשייה. איגוד תעשיות חיפושי הנפט והגז יפעל בשיתוף פעולה מלא עם ממשלת ישראל לקדם התעשייה, ולפעול למען כלכלת מדינת ישראל.״