את הדברים אמר בנט במסגרת כנס של המדען הראשי במשרד הכלכלה, שעוסק בהזדמנויות של עולם ההייטק עבור תעשיית חיפושי הגז והנפט
בנט על ייצוא הגז: "אנחנו בויכוחים על הגלידה בזמן שהיא נמסה"
יום לאחר הדיון שניהל בג"ץ בנושא החקיקה על ייצוא הגז, מגיע שר הכלכלה ונותן את משנתו בעניין: "אנו עסוקים בוויכוח עקר על איך לחלק את הגלידה ובינתיים היא נמסה לנו. הוויכוח המיותר על האם לייצא אחוז יותר או אחוז פחות של גז, גורם לציבור הישראלי הפסד בפיתוח התעשייה, פיתוח הייטק, הכשרות מקצועות ופיתוח תעסוקה נרחב. הממשלה קיבלה החלטה לאפשר יצוא גז בהיקף של 40% ועכשיו הגיע זמן הביצוע. אני קורא לשופטי בית המשפט לסיים את הענין ולתת צ'אנס לגז".
את הדברים אמר בנט במסגרת הכנס הראשון בנושא גז ונפט של המדען הראשי במשרד הכלכלה, שעוסק בהזדמנויות והאתגרים הנצבים בפני חברות הטכנולוגיה הישראליות במפגש עם תעשיית הגז והנפט העולמית. הכנס נערך בשיתוף עם החברות נובל אנרג'י, דלק קידוחים וחברת התוכנית פארדיים.
השר בנט ציין כי במשרד הכלכלה, כבר נערכים לבניית התשתית הנחוצה, תוך השקעה וסיוע לחברות, השקעה בפיתוח טכנולוגיות, הכשרת עובדים, יצירת תקנים, וכו'. "כבר היום, אנו רואים טכנולוגיות מרשימות ואני בטוח כי בשנים הקרובות נראה פיתוחים מובילים, ששוב יוכיחו שישראל נמצאת בקדמת הטכנולוגיה. ליזם הישראלי ישנן הזדמנויות משמעותית בתחום ואני קורא ליזמים ולחברות בתחום להרים את הכפפה".
בלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה מעריכים כי בישראל פעילות כיום למעלה מ- 50 חברות המקיימות הליך מחקר ופיתוח עבור פיתוח טכנולוגיות ויישומים לתעשיית הגז והנפט וכי בשנים הקרובות יותר ויותר חברות ישראליות ישתלבו בתחום. בין תחומי הפעילות הטכנולוגיים בהן ישראל מובילה ניתן למנות את ההתמחות בטיפול במים, טכנולוגיות הדמיה, תקשורת לוויינית, תוכנה ועיבוד נתונים, רובוטיקה ועוד.
אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה, ציין כי "גילוי הגז הטבעי, יצר הזדמנות ייחודית לפיתוח מנוע צמיחה חדש לתעשייה הטכנולוגית של ישראל. לשכת המדען הראשי פועלת ותמשיך לפעול לסייע ולעודד חברות ישראליות לפתח מוצרים חדשניים ולהשתלב בתעשיית הגז והפט העולמית".