בפיניציה ירוחם צפויים לחסוך כ-12 מליון ש"ח בשנה בעקבות המעבר לגז טבעי. בופורג'ט, החיסכון יעמוד על כ-5 מליון ש"ח בשנה
הגז זורם לתעשייה: מפעלי פיניציה ירוחם וופורג'ט חוברו לרשת הגז הטבעי
לאחר חיבורם של מפעלי קופולוק ושניב לרשת הגז הטבעי, מגיעה תורם של שני מפעלים דרומיים נוספים לקבל את האספקה המיוחלת. מפעל ופורג'ט שבאופקים, המתמחה בייצור בד לא ארוג סיים את הליך ההסבה ויחל לחסוך 5 מליון ש"ח בשנה. גם מפעל "פיניציה ירוחם" זכה להשקה של מערכת הגז החדשה ויחסוך לא פחות מ-12 מליון ש"ח בשנה.
מפעל פניציה דרום בירוחם מייצר ומשווק מיכלי זכוכית, בקבוקים וצנצנות. הגז הטבעי יחליף בו צריכה של כ- 10,000 טון מזוט וכ- 2500 טון גפ"מ בשנה. על מנת לספק את הגז הטבעי למפעל פניציה דרום בירוחם, הוקם ומופעל מתקן ה- PRMS (מתקן הפחת לחץ) בדימונה על ידי חברת ההולכה נתג"ז. המתקן מודד ומפחית את הלחץ מ-80 ל-16 באר ומשם מועבר למערכת החלוקה שהוקמה על ידי חברת נגב גז טבעי. המפעל הקים מערכת גז טבעי פנים מפעלית שבאמצעותה מועבר הגז לתנור לייצור בקבוקי זכוכית. במהלך פרישת רשת החלוקה בוצעו על ידי נגב גז טבעי הכנות בכדי לספק גז גם לצרכנים עתידיים באזור כגון מפעל "קוניאל" ומפעל "נגב קרמיקה".
מי שטיפלה בהסבה של ופורג'ט היא חברת "דור אלון גז" שהשלימה בימים האחרונים את ההליך שכלל את אספקת הגז הטבעי למפעל, רישוי, הסבת המבערים, ביצוע מערכות חשמל, אישור כיבוי אש, מערכות בקרה, תשתית הנדסה אזרחית, גיבוי ועוד.
התאחדות התעשיינים מעריכה כי קיימים בין 1,000 ל-1,200 מפעלים בינוניים שיכולים להרוויח מההסבה לגז טבעי. ההתאחדות מעריכה כי החיסכון מהסבת מפעלים אלו לגז טבעי יעמוד על כ-1.2 מיליארד שקל בשנה. התעשייה הישראלית חווה שחיקה באחוזי הייצוא והרווחים כתוצאה מעלויות תפעול ואנרגיה יקרות. המעבר לגז טבעי מספק פתרון להפחתת עלויות הייצור וכן חיסכון בעלויות תיקונים של מערכות הייצור. מחיר הגז הטבעי זול באופן משמעותי ממחירי המזוט והסולר, מזהם פחות ויעיל.