תקציב פרויקט הגריטה, שעומד על 5 מליון ש"ח לשנה, הסתיים תוך יממה. השר להגנת הסביבה דורש מהאוצר להמשיך ולתקצב בכדי למנוע עצירת ההליך
כשההיצע גדול מהביקוש: מבצע הגריטה הופסק לאחר יממה
מבצע הגריטה שהחל אמש (א') רשם הצלחה כבירה והביא עימו אלפני נהגים שביקשו למסור את רכבם ולקבל בתמורה סכום של 3,000 ש"ח. ההצלחה הייתה כה רבה עד שתקציב הפרויקט השנתי, שעומד על 5 מליון ש"ח, הסתיים תוך יממה. בעקבות הביקוש הרב, הורה משרד התחבורה ללשכות הרישוי להפסיק לקבל בעלי רכב ישן המעוניינים לגרוט את רכבם.
תקציב הגריטה עומד על 25 מיליון שקלים למשך חמש שנים. למעשה, המשרד להגנת הסביבה מקבל 5 מיליון שקלים מתקציב תחבורה כל שנה כדי להפעיל את התוכנית. סכום זה הוא תוצאה של קיצוצים קשים שספגה התוכנית במסגרת כלל הקיצוצים אשר הוחלט עליהם בממשלה. על מנת להמשיך עם התוכנית, פנה השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, לשר האוצר על מנת להקדים את תקציבי השנים הבאות ולרכז את עיקר הגריטה השנה. במשרד להגנת הסביבה מבהירים כי אם הבקשה לא תיענה, קיים חשש שבכל שנה תתקיים התוכנית ליום אחד בלבד.
בנוסף, הודיע השר פרץ בפנייתו כי יש לגבש תקציב ייעודי והולם לתוכנית. מטרת התוכניתהינה להוריד את כלי הרכב הישנים מהכביש ולהפנותם למיחזור.כלי רכב אלו מזהמים פי 20 ומעלה לעומת כלי רכב חדשים והינם בטוחים פחות לנסיעה. זיהום מתחבורה הינו גורם עיקרי לתחלואה ומוות מזיהום אוויר. בנוסף, לתוכנית יתרונות כלכליים גדולים וגריטת כלי הרכב הישנים מובילה, בסופו של דבר, לרכישת רכב חדש כך שהתקציב המושקע בתוכנית מביא להכנסות גדולות יותר למדינה.