המחקר שבוצע באוניברסיטת קווין מארי בלונדון העלה כי התאים ינצלו טוב יותר את אור השמש לנוכח ויברציות המגיעות ממוזיקת רוק ופופ עכשוויים
ויברציות חיוביות: חשיפה למוזיקת פופ מגדילה הנצילות של תאים סולאריים
תגלית מרעננת עולה ממחקר חדש שבוצע באוניברסיטת קווין מארי בלונדון: על פי תוצאות המחקר, ויברציות המיוצרות מהשמעה של מוזיקת רוק ופופ מגבירות את הנצילות של התאים הסולאריים בעד 40%. בהנחה שהמחקר יוכח כמדויק הרי שיש בידיעה זו בשורה משמחת עבור התעשייה הסולארית שעושה כל שביכולתה בכדי להגביר את נצילות התאים הסולאריים בכדי להתקרב לחזון הגריד פריטי.
בכדי לבחון את השפעת המוזיקה (והויברציות) על התאים הסולאריים, המדענים פיתחו מיליארדי ננו מוטות תחמוצת אבץ וכיסו אותם בפולימר פעיל כדי ליצור מכשיר שממיר את אור השמש לחשמל . בזכות מאפיינים מיוחדים של חומר תחמוצת האבץ, הצוות הצליח להראות כי רמות רעש בגובה של כ-75 דציבלים (שווה ערך לרעש כביש טיפוסי או מדפסת במשרד) יכולים לשפר באופן משמעותי את ביצועי התאים הסולאריים.
" לאחר חקירת המערכות להמרת תנודות לחשמל, ניתן לומר כי מדובר בהתפתחות מאוד מרגשת המציגה מערכת דומה של תכונות פיסיקליות שתאפשר גם את התפקוד בענף הפוטו וולטאי" אמר ד"ר סטיב דאן, שהיה לאחד מכותבי המחקר. בהמשך הבהיר דאן כי החוקרים השמיעו מגוון של מנגינות בגבהים וויברציות משתנות, דבר שעזר לחדד את מסקנות המחקר.
"ההבדל הגדול ביותר שמצאנו היה כשהשמענו מוזיקת פופ לעומת מוזיקה קלאסית, אז הבנו שהתאים הסולאריים מגיבים טוב יוצר לצלילים הגבוהים המוכרים במוסיקת הפופ" , אמר ג'יימס דוראנט , פרופסור לפוטוכימיה באימפריאל קולג' בלונדון, שהיה שותף מוביל במחקר.
החוקרים טוענים כי התגלית תוכל לשמש משתמשים במתקנים המבוססים על אנרגיה סולארית ובהם מכשירים החשופים לתנודות אקוסטיות , כגון יחידות מיזוג אוויר או מתקנים בתוך מכוניות וכלי רכב אחרים.
מחקר אחר מראה כי השמעת שירים טורקיים מורידה את הניצלות ב 72%