הגידול ברווחי החברה נובע בעיקר מגידול בכמויות המכירה בכל אזורי פעילותה של הקבוצה, ובדגש על ברזיל
מכתשים אגן: הכנסות שיא של 732 מיליון דולר ברבעון השלישי
קבוצת מכתשים אגן דיווחה היום (א') על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2013 ולתשעת החודשים הראשונים של השנה. ברבעון האחרון נרשמו המכירות הגבוהות ביותר שהציגה החברה ברבעון שלישי בשנה כלשהי, וכן גידול בסך ובשיעור הרווח הגולמי, הרווח התפעולי והרווח הנקי.
ברבעון האחרון עמדו הכנסות הקבוצה על סך 732 מיליון דולר, לעומת 643.5 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2012, גידול בשיעור של 13.8%. הרווח הנקי של הקבוצה ברבעון הנוכחי הסתכם ב-18 מיליון דולר המהווים 2.5% מהמכירות, בהשוואה ל-13.5 מיליון דולר המהווים 2% מהמכירות, לרבעון השלישי של 2012.
הגידול ברווחי החברה נובע בעיקר מגידול בכמויות המכירה בכל אזורי פעילותה של הקבוצה, ובדגש על ברזיל. תרמו לגידול גם העלאת מחירי המכירה, וזאת על אף החלשות המטבעות בחלק מאזורי פעילותה של הקבוצה והתייקרות חומרי הגלם ועלויות הייצור.
ארז ויגודמן, מנכ"ל מכתשים אגן, אמר: "השיפור העקבי בתוצאות שלנו בשלוש השנים האחרונות נובע ממימוש מוצלח של תכנית השינוי הכוללת שאנחנו מיישמים בחברה במהלך השנים הללו ביחד עם מימוש ההזדמנויות בענף שלנו שיש לו תפקיד חשוב בהתמודדות עם סוגיית המזון העולמית. אנחנו עוסקים בימים אלה בהמשך בחינת רכישת נכסי אגרוכימיה בסין כחלק מבניית פלטפורמה משמעותית ביותר מבחינתנו בסין, ובמהלכים אסטרטגיים נוספים, שיאפשרו לנו קפיצת מדרגה נוספת בשנים הבאות, תוך חיזוק המעמד התחרותי שלנו בשווקים הרבים שבהם אנחנו פועלים בעולם ושיפור סל הפתרונות האפקטיביים שנציע לחקלאים בעולם כולו".
מכתשים אגן והחברות המוחזקות על ידה מתמחות בתעשיית הכימיה וענף תעשיית הכימיה לחקלאות בפרט. במסגרת זאת פועלת החברה בפיתוח, ייצור ושיווק של מוצרים להגנת הצומח. בנוסף, פועלת החברה בתחומי החקלאות והכימיה. מכתשים אגן מוכרת את מוצריה בכ-120 מדינות בעולם.