כך אומר הממונה על ענייני הנפט והגז במשרד התשתיות, אלכסנדר ורשבסקי, ומוסיף: "אחוז ההצלחה בקידוחים בישראל עומד על 55%, מול ממוצע של שליש בעולם".
אחוזי ההצלחה בקידוחים הימיים בישראל גבוהים מהמקובל בעולם
בתמונה: אלכסנדר ורשבסקי. צילום: אבישי ברוך
אחוזי ההצלחה בקידוחי הנפט והגז הימיים בישראל גבוהים מהמקובל בעולם, גם אם לוקחים בחשבון את הקידוחים היבשים, כך אמר אתמול (ג') הממונה על ענייני הנפט והגז במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, אלכסנדר ורשבסקי. "אחוז האקספלוריזציה בקידוחים בישראל עומד כיום על 55%, הרבה יותר גבוה ביחס לעולם, שם היחס הוא כשליש".
ורשבסקי אף העריך כי יש עוד כ-300 BCM גז טבעי ברשיונות שמופו אך טרם נקדחו, כמות הדומה לזו שבמאגר תמר. בנוסף ציין ורשבסקי כי ישנם רשיונות שטרם מופו, גם ביבשה, וכי כמחצית משטחי החיפושים הימיים של ישראל אינם בגבולות רשיונות מחולקים, כך שפוטנציאל התגליות עשוי אף לגדול בעתיד. ורשבסקי ציין בין היתר כי חשוב לבדוק האם ניתן להפיק גז טבעי ממאגר "מארי בי".
יגאל לנדאו, מנכ"ל רציו השתתף אף הוא בפאנל, ואמר כי פיתוח לוויתן, בו מחזיקה רציו ב-15% מהזכויות, הוא "אתגר הנדסי ממעלה ראשונה ומעריכים את עלות הפיתוח בכ-5 מיליארד דולר, הגדול ביותר שנעשה אי פעם במדינה". לנדאו הוסיף כי חברות בינלאומיות לא יגיעו לישראל אם תהיה מגבלה של שני רישיונות: "יש במים הכלכליים של ישראל עוד הרבה גז ובלי ההשקעות של מליארדי הדולרים לא ימצאו אותו. הקלה בתנאים דרקוניים תעודד את התחרות ותגדיר את כמות הגז במים הכלכליים".