ההישג נרשם במסגרת כנס שהערך על ידי האו"ם בוורשה. עם זאת, לא התבררה חלוקת האחריות בין המדינות לגבי מניעת המשך התחממות הכדור
צעד היסטורי: 190 מדינות חתמו על הסכם ראשוני כנגד ההתחממות הגלובלית
דיפלומטים מכמעט 190 מדינות אישרו סט של צעדים כנגד התחממות כדור הארץ. צעד זה מניח את היסודות להסכם גלובלי שיאומץ בשנת 2015 ויגביל זיהום על ידי כל האומות בפעם הראשונה בהיסטוריה. הצירים בועידת האו"ם פנו למדינות שמוכנות לנקוט בצעדים בכדי להפחית פליטות כבר ברבעון הראשון של 2015. במסגרת ההסכם שהושג, הוחלט על מנגנון בשם "אובדן ונזק" במסגרתו ייהנו מדינות "חלשות" יותר בהטבת שיעזרו להם להתמודד עם שינויי האקלים והשפעותיו. בתוך כך יחולקו 100 מליון דולר שיפעלו כסיוע למימון תוכניות הסתגלות ושמירה על היערות.
על אף הכוונות הטובות וההתגייסות הכוללת, המפגש ההיסטורי פספס את ההזדמנות למציאת פתרון עבור הדרך בה תחולק האחריות הסביבתית על המדינות השונות. כמו כן, לא התברר איך המדינות המבוססות, יגשימו את היעד שקובע כי עד 2020 ינותבו השקעות בסך של 100 מיליארד דולר לטובת הנושא של התחממות הכדור.
"יש כמה בעיות פוליטיות קשות מאוד שנצטרך לטפל בהן בשנתיים הבאות, אם אנחנו רוצים לראות תוצאה מוצלחת", אמר אלדן מאייר,שמשמש כמשקיף של השיחות הללו מזה שני עשורים מטעם "איגוד המדענים המודאגים" בפגישה שנערכה אתמול בוורשה "אנחנו רק בתחילתו של מסע ארוך וקשה".
בכתבה על הנושא בסוכנות הידיעות "בלומברג" צוין כי הועידה הנוכחית באו"ם לא תוכננה ממילא בכדי להשיג תוצאות אלא יותר כמפגש מקדים למפגשי פסגה הבאים שיתקיימו בהמשך בלימה (פרו) ובפריז. אחד היעדים הבולטים ביותר של פאנל המלחמה בהתחממות הגלובלית היא למנוע את העלייה המשוערת של 2 מעלות צלזיוס בעקבות פליטות פחמן ושאר גזי חממה. מי שמתנסה להתנגד בתוקף לתוכניות אלו הם מדינות ציר הנפט והלובי שברשותן הפועל בכל דרך כדי למנוע את הטמעת הטכנולוגיות שיאפשרו את הגמילה מהזהב השחור.